Berättar imorgon...

...om idag, men mitt nätet kraschar när som helst!!

Lilleman,

there be no sunshine if i lose you baby,

Nut Sweety

Som ni vet så hörde ju Nora av sig, hon som har Nöten. Och ville att jag skulle börja tävla Nöten lite :D Ofc så vill jag ju det, så idag bär det av till henne och rida lite! Taggad till max, dock så snöar det här. Inte så roligt. I Mars. Var det inte sol igår? Aja, får väll ta och ta på mig raggsockar. Men liiiite sol hade inte varit fel iallafall... Men ha en bra dag, det ska jag absolut ha! :D

Dålig bloggning

Har kännt att jag inte har tagit det så seriöst nu det senaste me bloggen... Har varit mycket i stallet & skolan, har liksom inte hunnit. Men NU jäklar ska jag börja proppa bloggen full med hästbilder, tävlingar, frågestunder, veckans blogg osv. Så håll ut kära vänner!
Jag & Danny :)

Tindra smälter

Aldrig mer

Det där var sista gången någon behandlade mig som en jävla trasa.

Sitter i skolan

Nationella prov idag i matte. Inte roligt :( 

Idag drar jag och tränar... Sen hem och plugga. Förhoppningsvis kommer Ella på påsklovet från Växjö. Har saknat den tjejen ♥ 

För övrigt ska jag börja jobba imorgon. Som stallvärdinna med Julia. Vi får se hur det går ;) Haha, skoja! :) 

Nu ska jag ta och gå på en engelska lektion, KRAM!

Ridlektioner på Danny

Som sagt så red jag Danny igår. Hoppspecialen gick super och han var jätteduktig. I den vanliga var han mest tjurig och ville inte alls sammarbeta. Inte så roligt :/ 

Men vi hoppas på att det går bättre nästa gång i den vanliga nästa gång.
image description

Daaaannyy

I hoppspecialen red jag idag danny, gick relativt bra... Men berättar mer ikväll/imorgon, har massa prov och läxor att göra. Men ni får iaf ett litet smakprov på två sötnosar som jag snart ska fota!

Chillar

Hej! Kom just hem från skolan där minoo har fått träffa Henna Lacabanne (sök på youtube). Hon är min musiklärare och minoo ska gå med mig på hennes modevisning. Eller asså alla sexor gör det och mino ska gå me mig alltså :) Nu ska jag ta en risifrutti och sen hoppa på bussen till träningen. Häääärligt! Synd bara att jag har en vrickad tumme efter att ha fastnat i ett badminton rack. Jaja, så kan det gå om man heter tindra smeid :) Ha det bra!

I ett iskallt stall

Sitter just nu med en viss Elsa Stefansson i stallet. Vi har hittat på massa skoj. Bl.a. Kört gymkhana utan häst, varit i vattenspiltan och ätit pirog. Jaa, livet är chill vettu ;) nähä, nu ska jag ta och trampa hemåt.. Kram!

Tröttnat

Byter design igen nu. Allt nytt :D Så ha förståelse varför det ser ut som det gör här nu ;)

Virus?

När jag ska kolla min statestik så står det typ ingen data att visa. Men grejen är att jag vet ju att jag har folk som läser min blogg. Det är lite konstigt. Jag funderar på om det är datorn det är fel på eller om jag har fått in något virus i bloggen...? Sen så ibland så ser jag inte när det kommer kommentarer. Det är lite cp.

Idag har jag & kompisar bara legat och solat nere vid vattnet i shorts & linne & spanat på killar ;) Sen drog jag och käkade tacos med familjen och lite andra kompisar. Sen hamnade vi av någon andledning på Hemmakväll och köpte godis för liiiiite för mycket pengar. Brukar ju bli så ;) 

Imorgon söndag har jag bestämt mig för att bli BRUN! Det innebär att jag ska sola hela dagen. Kanske hänger med pappa och tränar lite på Sportlife. Om jag orkar, är ju ganska känd för att vara lite lat? Haha ;) 

Ha en fin kväll, vi hörs!

Njuter i solen

Jag & Julia har precis varit och stekt oss på balkongen. Otroligt skönt väder måste jag säga. 

Idag stallfri dag och bara vara med kompisar. Drar ner till stan och solar lite vid vattnet med Julle sen tror jag :) Sen ska jag ju ringa Nora också, ni vet nog vad det handlar om! ;) 

Ha det bra så ses vi ikväll!

Svar på kommentar

nora nöten!  ([email protected]) om Sommarfeeling:
hejhej tindrus!
har funerat lite och jag vill att du och nöten ska börja tävla, hon behöver få komma ut och ha lite kul hoppas du med vill det, men om man ska börja tävla så måste man börja träna hehe!
hör gärna av dig många kramar nora och nötis!
obs! gillar att läsa din blogg<3

Svar:

Hej Nora! Åh vad glad jag blir :') Såklart vi måste träna lite då! ÅHHH va kul det kommer bli, haha! :D 
Men jag ringer dig imorgon, lite sent nu ;) Tack för att du gillar min blogg! Puss on ya och nötiisen!

Vi kommer äga ute på banorna, lätt vi kommer!

Helg

Jaha, då vart vi här igen. Fredagkväll och en hel helg framför oss, härligt! :D 

Eftersom det var grymt längesen jag gjorde lite outfits som inte skulle sitta helt fel så tänker jag göra det nu. Så det kommer komma upp här under helgen, håll utkik!

Nu kommer min kompis som sover här inatt. Ska vara lite social med henne nu, så ha en bra fredag, det ska jag ha!
Shake that ya!

Fullspäckad dag

Dagen idag har varit sjuuukt full. Först skola och massa sånt. Sen hämtade pappa mig vid tre. Pang iväg till Media Markt & fixa ny dator.

Efter det skulle vi till A6. Jag köpte lite kläder & nya björn borg skor. Sen åkte jag till träningen och tränade. Sen åkte jag och dadi och hämtade Lykke från hennes scouter. Och nu är jag hemma och ska ta en lååång dusch! Härligt :) 

Imorgon åker jag till stallet och chillar med alla där, jao. Ska putsa upp mina stövlar & ridskor. Dock lär de bli skitiga direkt men jaja... Så är det att vara i stallet ;) Sen ska jag försöka att inte vara i stallet med mina nya vita björn borg skor, det var jag med mina vita converse. Och hur de ser ut nu är en pest. Lär mig aldrig? ;) 

Nu ska jag ta och äta lite tårta, av någon andledning kom en granne över med den så namnam. Kram på er!
Mitt första ridläger, gammal bild? Haha ;d

Dagens inköp

Nu åker jag och köper dessa snygga skor:
CONVERSE AS CT LIGHT HI W WHITE
Äkta converse, oyyyeess!
Ful kant? Men denna snygga västen ska också få pryda min hästgarderob! Kände att jag behöver en ny...

Aja, tack pappa iallfall :D

Ridlektion på Danny

I nästa grupp fick jag Danny. Eftersom det var markarbete i hoppspec var det hoppning i den vanliga. 

Testade att bara rida med sporrar idag, och inte både spö & sporrar. Detta för att kunna koncentrera mig mer på ridningen i sig. Danny är ju lite av en trötter och går inte fram i första hand. 

När vi hoppade fram så kände jag direkt att jag inte kunne göra halvhalter utan då skulle han sakta av direkt. Danny är typ hyperkänslig i munnen och reagerar på minsta lilla. Detta gör att man måste vara oerhört mjuk i handen.

Vi hoppade en liten bana på cirka fem hinder. Inte särskilt högt utan mest öva på vägar & sitsen. Gick bra när det gällde vägar & min sits men inte tempot. Gick i seeeeg galopp. Dock sista gången gick det bättre och han var mer med på noterna. 

Är relativt nöjd med dagens hopplektion. Danny kunne ha varit lite mer vaken men annars tycker jag det gick bra!
Ledsen för gammal, men har verkligen ingen annan :/ 

Ridlektion på Mutje

Som sagt så red jag Mutje idag. Egentligen skulle jag ha Filur men fick byta till Mutje. 

Mutje är ett trettonårigt haflingersto. En d-ponny. Fattar inte varför jag får så stora hästar nuförtiden :p Hon är väldigt snäll och bra för nybörjare. Men inte riktigt min typ av ponny om man säger så.

Först red vi fram på utebanan. Hon var inte kontaktbar utan gick bara och tittade på allt annat. Försökte ställa henne ifrån det "läskiga" men då sköt hon ut vänsterbogen. Gick verkligen inte bra och kände mig sämst. 

I ridhuset utnyttjade hon att jag är liten & inte har något och sitta imot med. Egentligen så sprang hon bara. Dundrade på och jag kunnde inte göra så mycket. Hon bara slingrade sig och känndes som en mask. Sen blev hon livrädd för en gul slang. 

Är inte nöjd med dagens lektion på Mutje. Hon sprang bara, och jag satt och önskade att jag hade 20 cm längre ben & vägde 5 kilo mer. Aja, får hoppas att det går bättre nästa gång!

Mutje

Har just ridit mutje. En trettonårig haflingder. Kan säga att jag nästan började gråta, så dåligt gick det. Berättar mer sen.

I skolan

Sitter just nu i skolan med mina små puckade vänner :) Nä, jag skoja bara ;)

Idag som sagt ridning... Är verkligen pepp just nu till stallet. Glömde att berätta att Picasso (en storhäst) blodade ner mig med sitt näsblod i måndags. Märkte det inte när jag stod och gosade me honom. Så fick blod i HELA ansiktet, håret, linne, thirt och jacka. Inte så mysigt. Angelica höll på att svimma, hhaha! 

Nu ska jag gå och planera ett redovisning i svenska tills imorgon. Inte så roligt, men ska försöka sitta ute för det är grymt fint väder. Dock är min svenska lärare inte så vääänlig mot mig men ändå. Och igår så kallade min syslöjdslärare mig Jobbig Tonåringsfjortis. Tack. Det värmde.

Aja, vi hörs ikväll! Krams!

Älskar dig sötponnyn ♥

Vill ha

Kikade runt lite på Hööks hemsida idag och hiitade denna grymt snygga tröjan. Funderar på att köpa den. Dock så är den sjukt dyr, 329 :- typ :( Men pappa betalar, HAHA! Vad tycker ni?

Hänger knappt med i svängarna själv

Kom precis från träningen. Mina kompisar lyckades övertala mig till ett läger i Falkenberg i helgen. Brottas i tre dagar, oyehss. Asså jag planerade verkligen inte att gå såhär långt. Jag ville liksom ha det som en träning för ridningen. En gång i veckan. Nu är det cuper, interjuver med tidningar, läger & tre träningar i veckan. Men roligt är det ju iallafall! :) 

Imorgon rider jag som vanligt i min hoppspecial & i den vanliga. Känns som det var jättelängesen, haha. Dock har vi markarbete. Lär ha Filur men det blir bra! Föresten, visste ni vems aoutograf jag fick igår? 

Denna galet snygga Douglas Lindelöw! Han var på JFK med Angelica Agustsson (som typ hatade mig när jag bara bönade om Douglas aoutograf x'd, hon stod brevid, men hon är inte lika cool!) på en clinic. Och jag & Lollo passade på när han satt och fikade ;) Men han är iallfall en av mina STÖRSTA idoler. Han rider sjukt bra & följsammt och är bara bäst, typ :) 

Nu ska jag ta och krypa ner i min säng. Den är relativt hårig eftersom min hund fick damp i den innan & rullade runt på lakanen. Får väll byta allt det innan jag somnar. Men ha det bra så hööööörs vi!

Mina mål med ridningen

Just nu är mina största mål att komma ut på lokala tävlingar. Att utveckla mig själv som en bra ryttare. Satsa 167 % på hästarna. Det är mina mål, just nu. Asså jag svär, vill jag något riktigt mycket så fixar jag det. Sån har jag alltid varit.

Stallfri dag

Igår var jag på brottartävling här i huskvarna. Vann 2 av 4. Så brons pokal. Min MAT TANT kom fram till mig och ba, grattis! Fattade inte vem det var först, HAHA! Hennes barn brottas tror jag....

Men idag är jag hemma och bara softar. Funderar på att gå en låååång runda med vovven. Sen ska jag nog träffa Julia.. Och så lovar jag bättre uppdatering, haha! Men har ju en blogg till att blogga på denna veckan + ett lic att leva. Så det är tajt vill jag lova. 

Aja, vi hörs!

Lillewille & Lucky

Som sagt så tog jag Lillewille & Lucky. Lillewillen var hyper för allting och ville absolut inte gå i leran. Blev ju inte bättre av att Dotcom var precis bakom och ville iväg. Annars gick det la bra, kännde mig dock lite liten på en b-ponny när alla andra hade stora d-ponnys haha! 

Lucky var cool som vanligt. Inte överdrivet pigg men ändå m ed på noterna. Hon travade med öronen framåt och huvudet högt. Till skillnad från Lillewille som bara rusade iväg i nerförsbackarna. 

Boy fick smått damp första ridturen för alla bilar och de andra var inte sena på att hänga på. Annars så skrittade vi mest nöjt på långa tyglar.

Har lite bilder från uteritten men dem ligger fortfarande på min mobil, ni får dem såfort de har överförts! 
Tjejen stolt över att ha kommit trea med mig i ridskolecupen hemma! Fast den bilden e gammal, men ändå! ;)

Runt dammen

Jag och några till tog en sväng runt dammen med vissa ponnyer som behövdes sättas igång. Jag tog Lillewille & Lucky. Berättar mer när jag kommer hem!

Dålig uppdatering

JAG VET! Men jag har faktiskt ett liv att leva. Om ni undrar varför det är så dålig uppdatering. 

Stallet har varit sjukt mysigt! När jag kom dit chillade jag lite med Linda. Sen så skulle hon ut och rida Lipis med Malene, Frida & Sofie. Malene undrade om jag ville hänga med på Pondus. Självklart så gjorde jag det! 

Pondus är en gammal travare (stor häst), blir rädd för minsta lilla. Men verkligen super snäll. Lite annorlunda känsla mot att rida typ Lillewille, haha! Men askul iallafall! När vi mötte en vit häst med massa reflexer var det för mycket för Pondus lilla hjärta. Han tog ett stort jämfota skutt rätt upp i luften. Jag blev mest förvånad, var liksom inte berädd. Eftersom han var tvungen att stanna & inspektera varje liten sak i skogen om den var farlig så kom vi efter ganska mycket, vi var sist. Då fick han panik och travade till sina kompisar. Och hans trav. OH MY GOD! Han är ju gammal travare och varje steg som han tar är typ 9 meter? Annorlunda. Frida undrade om jag ville rida Jantar också men hann tyvärr inte då jag skulle hjälpa Linda med det ↓

Sen så hjälpte jag Linda på tömkörningen. Jag hade Lucky & hon Lolli. Gick la bra, bara att Lucky är ganska seg & barnen var inte så vana... Men annars gick det bra. När barnen hade gått tömkörde jag Lolli lite. SÅÅÅÅÅÅ fin! Hon är ju en liten shettis och supergullig! I traven så pinnade hennes små ben på jättesött, höll på att dö! 

Idag var det också En dag i stallet. Det går ut på att barn ska få lära sig lite grunder, så som att göra hö, mocka och rykta. Jag och Rebecka K tog mockningen. Var helt okej. 

I slutet hängde jag lite med Malene, CHILL JAO! Imorgon ska vi rida ut med massa ponnysar. Kommer antagligen ta Boyke, Lillew, Bronx eller någon liten eftersom det är ingen annan som kan rida dem. Jag är ju typ minst? Haha!

Heeesten som jag antagligen får ta imorgon in da skoooog:D
Heeeeeesten Marlene antagligen ska rida i skogen, blir en rolig syn, haha!

Orkar inte blogga

Men gör det ändå, för eran skull.

Red aldrig Luck idag. Hon skulle gå lektion ist så... Istället så ryckte jag Lillewilles man. Det gick inte så bra eftersom han småstegrade & slängde med huvvudet. Jäkla jobbigt. Men tillslut gav han upp och stog stilla en stund iaf. Är inte heeeelt klar, måste finslipa det hela lite, haha ;) 

Imorgon har jag & min käre mor cafeterian. Förra året stod mamma & delade ut gratis godis där. Ja, vi får se hur det går helt enkelt. 

På torsdag ska jag lära barn och tömköra Lucky. Eftersom hon är så snäll så hoppas vi på att det går bra. Bara hon inte får sina små ryck som hon kan få när & blir pigg & bockar -.-

Aja, nu ska jag sova, kram! 

In stallet

Sitter just nu i stallet. Ska kolla med Linda om jag ska rida luck idag. Isåfall väntar jag nog på Elsa så hon kanske kan ta bronx. Kanske kan kolla med nån om de vill fota, så bilder kanske kommer isf. Ni får ha det bra tills jag kommer hem, så hörs vi då :)

Tack

Vill bara passa på att tacka alla ni som skriver massa fina, snälla kommentarer. Blir verkligen jätteglad!!

Sommarfeeling

Idag var det så grymt fint väder! Hade sån grym lust att skritta runt dammen med Lucky eller Lilleman. Gud va jag har saknat de idag :( Men ska iallfall kanske rida Lucky nu i veckan lite. Så vi kanske kan skritta ute lite iallfall. ÅH VILL HA SOMMAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sängen NÄSTA

Stallet idag har varit väldigt mysigt! Har varit med massa goa människor, massa goa hästar & massa go humor! :D 

Linda sa att jag kunne rycka Bronx man. Så gjorde det. När jag hade kommit lite mer än halvägs kom det en så kallad "ponnymamma". Istället för att skrika på tävlingar sitter hon på läktaren och skriker på sitt skumpande barn. Och ni vet ju vad jag tycker om sådana. Mitt tålamod är verkligen inget och leka med om man är en ponnymamma.

När hon kom in så stod jag & min kompis nathalie där och höll på med Bronx. Hon skulle rida & eftersom jag bara hade relativt lite kvar stod jag kvar. Detta gillade inte hon och kallade mig oförskämd, barnslig, ouppfostrad, att jag störde hennes barn utveckling inom hästsporten osv...

Jag blev mest irriterad & sur. Men tillslut bokstavligen körde hon ut mig ur boxen. Ursäkta språket, men jävla kärring :)  
Stackars Bronx fick gå med en stor del kort fin man, och en del jättelång. 

Sen så försökte jag mig på Lillewilles man. Han blev lite sur & ville inte stå still. Men efter en stunds envishet så gick det också. Ska fortsätta med imorgon.

Det dåliga med att rycka är att mina fingrar är typ döda & jättesåriga. Blödde jättemycket när jag var klar, märkte typ inte det x'd
Klipper eller rycker ni era hästar?


Denna goa tjejen va jag me idag bla. Vi ska förövrigt sitta på insläppet den 1 april, taggad ;)

Ponnyakuten

Bäddar nu ner mig själv i soffan me lite gott & en filt, jag ska kolla PONNYAKUTEN! Riktigt mysigt program med små tips & råd som man gärna tar åt sig :) 

Härliga bilder

Igår så var ju jag & lite kompisar ute på prommenix med några ponnysar. Jag tog Dotcom, en jättefin lite halvstressig d-ponny! :)
Mask wtf?!
Här har vi ju gänget xd, Lolli är ju så liten så hon syns typ inte längst bak, haha!
HAHHA, kolla Lolli där längst bak x'd
Om ni undrar varför jag ser så tjock ut så är det för jag hade galet mycket kläder på mig (underställ, linne, thirt, tjokctröja, fleece & jacka), så jag är inte så tock i verkligeheten xd
Sen så gick jag med öppen mun, det var för att jag sjöng "ett miiiiiiiiiiiiiiiirakel" eftersom malinda sjöng på den först xd

Tack så mket Malene för bilderna! :D<3

Hej hej

Galet fint väder här i Bankeryd. Jag, lillasystern & Julia har precis varit ute och spelat fotboll i solen. Jättemysigt :)

Idag blir bara en "slappdag". Har hållt igång hela veckan och stressat med prov, inlämningar, läxor osv. Så väljer att bara stanna hemma. Eftersom solen skiner tänkte jag ta mig ut på en låååååång joggingrunda. Skönt!

Denna veckan (är som alla andra) fullproppade med aktiviteter, stallet och massa annat roligt ! :D

Måndag ~ Stallet
Tisdag ~ Träna, stallet & tävlingskurs i stallet
Onsdag ~ Stallet
Torsdag ~ Studiedag & träna
Fredag ~ Stallet
Lördag ~ Brottartävling & stallet
Söndag ~ SOVA TACK!



Älskar dig Lucky, du betyder så jäkla mycket för mig ♥

Hej!


Chill dag

Inatt har Julia sovit här. Vi kollade på Melodifestivalen & åt najs mat! Idag ska jag till A6 & hööks, se om jag hittar nåt fint :) Ni har väll inte glömt att jag gästbloggar denna vecka hos Ella, kolla länken i menyn som heter ELLA! Kram på er! :)

Bloggmejl

Ni har väll inte glömt att ni kan kontakta mig på mejl? Jojemensan! Vill du skicka kritik, bilder, länkbyten osv så är de varmt välkommet :D 

Mejla mig på [email protected], svarar på allt ! :)

Mysdag i stallet

Hela dagen har spenderas i stallet. När jag kom dit så hängde jag lite med Elsa. Vi chillade runt lite.. 

Efter det satte jag mig i sadelkammaren med Elsa, Alice, Sara & Anna. Alla vi satt och putsa våra hästars träns. Lillemans blev jättefint, mitt sadelbalsam är ju grymt jö! 

Eftersom det var så grymt fint väder idag tog jag, Julia, Elsa, Malinda & Malene en liten promenad runt dammen me några ponnys. Jag tog Dotcom, Malinda Sanni, Julia Aspe & Elsa Lolli. Malene var med och fotade massa fina bilder. Hon ska mejla över dem till mig så de kommer att läggas upp såfort jag får de! :D 

Det var första gången hästarna kom ut sen i höstas så de var lite spralliga. Dotcom & Sanni blev lite rädda för några presseningar men annars gick det ganska bra. Dock så när vi skulle upp för ett "berg" så började Sanni bocka & liksom tränga in Malinda i skogen. Blev lite kaos. Också Dotcom blev lite stressad. 

Dotcom gick och klafsade väldigt i leran så mina ljusgråa ridbyxor blev bruna. Även min marinblå jacka blev ganska smutsig xd 

Så nu var det skönt att komma hem och ställa sig i en varm ducsh. Ikväll kommer Julia & vi ska kolla på mello! Mys! Alla hejar på Ulrik nu va ;) 

Ha en bra lördagskväll såhörs vi lite senare :D
Kram!
Taskig bild på mig & Dotten från idag, Malene ska mejla över bilder som hon tog på mig o plutten :D

Länkbyte

Gör ett litet länkbyte med en grym (och då menar jag grym) tjej.

Det handlar om en tjej som heter Emma. Hon har diagnosesen ADHD & depression. Hon skriver om sig själv i största allmänhet... Här är ett utdrag från hennes inlägg:
Om ni är sådana där perfektionister, som vill att alla ska vara perfekta och aa helt felfria så kan ni lika bra sluta läsa och klicka er bort här ifrån.
För jag är inte perfekt eller felfri.

Jag började skolka i fyran med en kompis, började vara uppkäftig mot lärare. Och det var jag inte för att jag trodde att jag var cool eller för att jag tyckte det var coolt. Jag tänkte mig inte för, och trodde inte att jag sa något fel när jag kallade lärare för dumma i huvudet, cp, störda och allt annat. Det var och är mitt sätt att uttrycka mig när jag är sur eller har en konversation med någon/några. Men har insett att det inte är normalt, eller vanligt.

I sexan så började jag bli värre, då jag kunde rymma från skolan så dom hotade med att ringa polisen om mina kompisar inte fick dit mig, jag fick anmärkningar och hemringningar varje dag och fick gå på möten.
I sjuan bytte jag till en annan skola där min bästa vän gick, i början gick det bra men sen kunde jag inte sköta mig, passa tiderna eller följa reglerna på lektionen så jag tvingades byta till en annan klass. Då började allting, jag gick inte till skolan på 3-4 månader, började dricka, röka, hamnade på maria ungdom, rymde hem ifrån, snattade, blev tagen av polisen och massa annat.
Jag började inte med det bara för att jag fick byta klass, det hände massa annat som gjorde att jag fick självmordstankar osv.
Det var då vi fick hjälp av bup, där börjades en utredning av mig. Den tog några veckor, och till slut kom min läkare och psykolog fram till att jag har diagnosen Adhd och Depression.

Emma, du är så jävla stark! Kämpar varje dag & ler ändå. Jag älskar dig & din blogg :D 
Nu så ska alla besöka hennes blogg, hon är en sån förebild. 

Ponnymammor

alla tävlingar som jag har själv varit me på/suttit som funktionär/varit på så är det alltid en massa ponnymammor som står och skriker på sina barn. Antingen är det ponnyn det är fel på eller så är det ungen. Att man sitter som en hösäck eller att man ska sparka till ponnyn rejält. 

Jag fullkomligt hatar ponnymammor. Eller inte alla. Jag gillar posetiva & peppande ponnymammor men inte de som står på framhoppningen och skriker. Det känns bara som dessa människor köper en ponny till sitt barn (som kanske inte ens vill?) och en massa dyra grejer som hör till. Sen åker de på tävlingar & pressar både ponnyn och ungen till 150 %. 

En ponnymamma borde vara en som stöttar, sätter ekipaget i första hand och om det inte går bra är det hon som berömmer trots misstagen, hon peppar inför nästa start!
Men tyvärr är många fall inte så här utan en Mamma som står och gapar på framridningen, börjar bråka med andra mammor och tävlings funktionärer osv. Avundsjuk på allt och alla och märkes kläder har hon i överdrös ”Man kan ju inte vara sämre än någon annan” Det är vinna eller försvinna, hon gör aldrig fel men alla andra gör det hela tiden!

Oftast är det de två varianterna och den översta är bäst den understa är bajs! 

En gång när jag var med Hanna & Rebecka som hästskötare på en tävling var det en morsa som var med sitt barn & dess ponny. Ponnyn vägrade på ett plank på ca 80-90 cm. Var ballonger på hinderstöden & på staketet precis brevid. Mamman skrek att hon skulle smälla till den med spöet. Sagt & gjort o de gjorde ett nytt försök. Nu vägrade den igen och mamman blev mer arg än barnet som red. När den vägrade tredje gången fullkomligt skrek mamman, NU SKICKAR JAG DEN DÄR JÄVLA HÄSTEN TILL MACDONALDS!!!!!!!!!!!!!!

Detta tyckte jag var fel. Eller vad tycker ni?

Jag kan ha helt fel, men efter det jag har upplevt så är min åsikt såhär.

Vad tycker ni?

Rubrik...?

Kom hit imorgon 11.10, tidsinställt som är värt att läsa :D

Tillfällig design

Eftersom mitt photoshop har kraschat så har jag denna designen sålänge. Ska ta lite nya bilder i stallet och så imorgon :D 

Hoppas alla överlever?! ;)

På insläppet förra helgen

HAHAHAHAHA
Jag sa:
-Maja Frisk! Finns det någon Maja frisk här? Nej vänta, Maja sjuk!
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

Elsa dog, seriöst, tror hon garvde i typ tjugo minuter efteråt xd

Hon maja var inte där, som tur va ;)
image description

Test

testinlägg...

Håller på förfullt med designen om ni undrar varför det är lite scaary här nu...

Hemma

Kände att jag håller på att bli sjuk. Massa sjuka i klassen nu, 20 av 28 var sjuka i förrgår. Så nog bäst att jag stannar hemma. Fixar alla läxor nu för nästa vecka. Så har jag mer tid nästa vecka till stallet. Aja, ska ta tag i designen nu. Har den klar, bara och lägga in nu & fixa lite ny header & sånt smått o gott :D 

Kram på alla !
Galet längesen, mitt första ridläger. Vitt hår & sammetshjälm, det var grejer de!

Snart, snart, snart snart osv

Argumentations film till paaaapi ;)

Lägesuppdatering

Äntligen hemma från träningen. Har också precis ducshat & ska nu lägga mig med datorn och fixa lite engelska. Sen så ska ny design komma upp här inom kort, kanske i helgen. Senast :) 

Nu ska jag kika vidare lite på era bloggar, och även lite åsiktsinlägg. Har massa som jag bara måste få skriva av mig med. Så håll utkik på det.
Puss on ya!
Vissa stunder i livet saknar man... ♥

@ schoool..

Har just nu långrast. Efter skolan så drar jag & tränar & sen hem. Måste göra massa läxor... Sen så har jag en ny design också på g, börjar bli lite trött på denna gamla! 

På fredag är det stallet som gäller, lördag samma. Söndag vet jag inte riktigt...

Men nu ska jag ha engelska, ha det fint :)

saknar dig baby ... ♥

Vlogg?

Funderar på att börja videoblogga lite mer... Har massa åsikter & tankar som jag ibland inte pallar skriva. Så vad tycker ni? Hade det varit roligt med lite v-loggning? :D Kommentera så blir jag aasssssumeglad :)

Ridlektion på Danny

Egentligen så skulle jag ridit Sune i den vanliga gruppen idag men Kajsa ville byta. Så tog Daaaaannnnyyy ist :) 

Danny är sveriges segaste häst (tidvis) men ändå väldigt snäll. Han är yperkänslig i munnen och man kan inte ta någonting utan att han stannar. Passade på att inviga mina nya sporrar idag också på honom, de funkade jättebra :) 

I början red vi lite serpentiner (jag red barbacka) och skänkelvikning på långsidorna. Eftersom han är så känslig i munnen och lyssnar på minsta lilla så gick de ganska bra. 

I galoppen sökte han sig neråt & var jättefin. De roliga var att han ville inte sluta galoppera när Veronica sa att vi skulle sakta av. Han som alltid annars går och sover, plutt!
Fett gammal bild från hemsidan, har tyvärr ingen annan :/

Ridlektion på Filur

I hoppspecialen fick jag återigen Filur. En genomsnäll 23 åring, d-ponny :) 

När vi skrittade fram så var han ganska seg. Vi gjorde lite lösgörande arbete så som skänkelvikning, böjning & ställning. Han var ganska fin då & jobbade fint med bakbenen under sig. 

När vi hoppade så hoppade vi som ett kors på diagonalen. Inga oxrar utan bara räcken. Filur ville bara sticka iväg över allt & inte bry sig om att det skulle vart två galoppsprång utan tog de på ett halvt ;) Han blev väldigt stark när hindrena började bli högre. 

Filur kunne ha varit mer lugn men är ändå rätt nöjd me honom. De e så kul me gamla hästar som tycker det är underbart att hoppa ändål, söt han e! :)

Blogg.se vill inte lägga upp bilder så får ta en gammal -.-
eftersom det är så tråkigt me inlägg utan bild ;)

10 saker ni inte visste om mig

1. Jag är fruktansvärt flygrädd, får typ droga ner mig om jag ska flyga
2. Jag kan inte äta lök, svamp eller purjo.
3. Jag kan spela piano, gitarr, bas och trummor.
4. Mitt favorit ämne är idrott
5. Min första tävling var för fyra/fem år sen & jag var så nervös att jag höll på att kissa ner mig (det var 20 cm)
6. Jag är grymt kort, endast 1.40
7. Jag har spelat in 3 skivor
8. Jag vill ha en minigris
9. Jag har typ 500 bästavänner.
10. Jag älskar alla mina bloggläsare :D

Mobilblogg

Sitter just nu och käkar frukost. Drar till skolan om en liten stund. Har även musikprov idag, får hoppas att det går bra ;) Bloggar när jag kommer till stallet!

Kurs

För att fortsätta tävla på klubben måste jag gå en kurs här på JFK. Nu när jag är tretton får jag ju ta eget grönt (innan tävlar jag ju på mamma) men nu verkar det ju som man inte behöver det för att tävla klubb. Vet inte riktigt hur det funkar med lokal och så, någon av er läsare vet nåt sånt om det? Skulle vara himla tacksam om ni kommenterade om man behöver grönt kort eller lincens elr både och?! Tack på förhand!

Usmöte

Eftersom det bara är tre personer här från minius så får vi köra ändå ;) Blir ju massa fika så det är ju bra. Träningen gick inte bra, men nu ska ha lite kul med perversa nathalie, puss!

åhh mmaaayyy gudd...

SKÄÄÄMMMS NÅGOT GRYMT ÖVER DENNA FILMEN! den är asgammal & jag red som en....

Prrrooobbllleeem

Jag har ett stort promblem. Jag ska köpa denna jackan och vill ha brodyr på ryggen. Grejen är bara att jag inte vet vad det ska stå... Helst vill jag ju att det ska stå Tindra Smeid Jönköpings Fältrittklubb. Men det är för långt typ... Så nu behöve jag eran hjälp, vad tycker ni det ska stå. Bästa förslaget blir det, jag beställer hem den imorgon kväll!
http://demandware.edgesuite.net/sits_eu/dw/image/v2/AAEM_PRD/on/demandware.static/Sites-hrzse-Site/Sites-hz-master-catalog/sv_SE/v1330937374234/large/33134_bl_l.jpg?sw=800&sh=800&sfrm=jpg

Sjuk..

Har dragit på mig ännu en förkyldning... Sad but true :( Så min dag tillbringas hemma och kanske en sväng till hööks om jag lyckas smita till bussen utan att mami märker, hehe ;) Ni får ha det bra så hörs vi laaater :)

Överlycklig vovve som fick hänga me till stallet förra veckan :D

Skitsnack

I skolan är det massa skitsnack fram & tillbaka. Man vet inte vem man ska lita på. Har märkt att det även är såhär i stallet också. Folk går bakom ens rygg & kommenterar ens kläder, utseende, hår, sits, hjälm osv. ASSÅ SERIÖST?!?!?!
Det är SÅÅÅÅÅÅÅHÄÄÄÄÄÄÄÄÄR fegt att göra så. Känner en tjej (nämner inga namn, men du vet exakt vem du är) som går bakom min rygg 24/7. Snackar med sina vänner om mig & försöker få med dem. Så jävla fegt, rent ut sagt. Därimot vågar hon inte snacka med mig in real life. Utan då sticker hon bara iväg. Herregud alltså.
I stallet så var det två stycken som stod och kommenterade mig när jag red. Fattar verkligen inte varför dem inte bara kan säga det till mig face 2 face. Istället ska dem tydligen stå & fnissa och bli knäpptysta när jag kommer imot dem. MEN, tror ni ärlig talat att jag bryr mig? Nope. De bevisar bara hur fettma omogna de är.
Taskiga kommentarer. Pallar inte ens läsa, de påverkar inte mig ändå. Anonyma taskiga kommentarer läser jag ALDRIG, det är bara omogna personer som inte vågar stå för vad de tycker. Kom och säg det till mig istället för att sitta bakom en skärm och gömma dig. Så trött på det, men jag driver en blogg och då får man stå ut. Men istället för ligga och gråta över allt vissa skriver så tar jag åt mig allt snällt ni andra skriver istället. Nu vet ni vad jag tycker iallfall.

Har tråkigt

Har galet tråkigt på insläppet... Blir inte bättre av att det står massa ponnymammor och skriker här. Aja, vi hörs sen :)

Påväg till stallet

Nu är vädret AWSUME är i Jönköping och jag är påväg mot stallet. Dock kunde det vara lite varmare men det är iallfall sol :)
Som sagt så ska jag sitta på insläppet med lilla Elsa idag också... Lär väll bli ganska chill, händer inte så mycket där. Ska dock ta på mig mer kläder, det var fruktansvärt kallt igår, UCSH!
Kanske blir lite iphonebloggning därifrån! Så ha en bra söndag & kolla efter tidsinställda, det kommer i promies! :D
Grym bild jag tog på Alice & Anna i stallet för inte så längesen xd

NY MOBIL!

Äntligen så fungerar (eller nästan) min nya Iphone! :D Ska beställa lite skal nu, från skalman, HAHHA! 

Tillbringar kvällen med Tilde, ni får ha det bra, kram!

Fin/Ful?







Fryser ihjäl

Sitter just nu på insläppet med en viss Elsa Stefansson! Fryser sjukt mycket trots alla filtar, hehe...

Från våran klubb är det Hanna, Renecka, Linus, Wilda, Fanny, Wilma och nån mer ;)

Snart drar jag till träningen och sen hem. Måste fixa lite saker tills imorgon. Ska sitta här då me :)

Out in the sun

Älskar dig underbara Asland ♥

Vad jag gör en helt vanlig dag

Fick lite ryck och skriva det här så here it coms:

1. Vaknar & går till skolan
2. Är i skolan
3. Kommer hem
4. Går ut med hunden
5. Går till stallet
6. Är i stallet
7. Kommer hem
8. Äter
9. Sitter framför datorn ^^
10. Somnar som en liten gris ;) 

Såhär ser en vanlig dag ut för mig ;)

@ home

Julia gick precis & jag sitter här i mitt lilla rum, allllooonne. Har fixat allt för imorgon nu, Ronja & Alice hänger med mig hem efter skolan. Ronja ska sitta med min laptop hela kvällen för hon vägrar vara med på festen. Så hon lär väll hålla uppdateringen under kvällen, haha ;) 

I helgen ska jag sitta med Elsa på insläppet på JFK. Det är tävlingar och vi ska sitta där både lördag & söndag. Vi kan hoppa gratis klubbhoppningar på det, så det är ju bra :)

Nu ska jag kolla vidare på era bloggar, BIG HUG!

Blogg...

Skriver ett kort inlägg här medans Tilde e på toa... Egentligen får jag inte ha hennes dator men shit d same ;)

Imorgon är det fest, lördag sitta på insläppet i stallet & söndag samma sak... Så fullt upp hela tiden, heh! Men nu ska jag hem och fixa lite saker med Julia, kramkram!

ÅHHH JAG DÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖR

hottamalehotttamale, do you like warm tamale, no i like hot tamale!

RSS 2.0