Ridlektion på Lilleman

Efter hoppspecialen så var det dags att rida i min vanliga. Egentligen fick jag Boyke men lyckades byta tills mig Lilleman, hehe ;) 

Var mycket självständig ridning idag. Vet inte om jag har skrivit det men Lillemans svåra varv är vänster. Han går utåtställd & böjd som en banan typ fast åt fel håll..  

I galoppen i vänster varv höll jag på att flyga. Det berodde på att han svängde helt oförbrett och stannade. Och jag red barbacka som vanligt. 

Men i traven så är han som en stol att sitta på. Mjuk o go! Han har verkligen byggt upp sina ryggmuskler dem senaste månaderna. Så väldigt lätt att sitta ner på. 

Sådär nöjd med Lilleman idag... Han var liksom fin i höger men inte i vänster. Men det får vi öva på, haha ! ;)
Sen så var han ganska stark men när jag blev mjukare i min hand blev han också mjukare i munnen & sökte sig neråt ist för att bara ha en dragkamp med mig.

Ridlektion på Filur

Idag i hoppspecialen fick jag Filur, lite oväntat men helt okej. Han är en d-ponny & är minst 100 år. Nä skoja, men typ 23... Så han är ganska gammal men ÄLSKAR sitt jobb. 

När vi red fram så var han pigg och alldeles med. Sökte sig neråt tidvis. I galoppen fick han lite ryck och höll på att slita mig ur sadeln när han drog ner huvudet, han var så lycklig! 

När vi hoppade så gick det lite fort men han hoppar SOM EN GUD! Känns som att flyga typ..? Haha! Dock så var väll inte vägarna de bästa men snävt & snabbt gick det iallfall! 

Dock så var det en liten tjej som heter Fanny som trillade av på Boyke när han busade efter hindrena. Förhoppningsvis gick det bra, hon var lite ledsen precis efter, inte så konstigt, hon landade på nacken.. 

Nöjd över Filur. Vi kunde ha ridit lite nogrannare men annars tycker jag att det gick bra!
Har inga bilder på honom JUST NU men tog lite i stallet så det kommer imorgon! :D 
Får bli en gammal från JFKS hemsida!

Borde verkligen plugga

Historiaprov imorgon. Inte pluggat, heeeehe.. Har varit i skolan hela dagen idag & sen vart o tränat. Så får ligga uppe inatt och läsa om Gustav Vasa & hans släkt. YAMMI! 

Imorgon rida i hoppsp. & den vanliga. Hoppas på Zlatan faktiskt i hoppspecialen då det var längesen jag red honom. Han är en kraftig c-ponny, ganska stark men ändå galet fin att rida. Var ju typ två veckor sen jag red i en "vanlig grupp". Har ju ridit Lucky lite imellan själv :) 

Så nu vet ni vad jag ska göra inatt, plugga.. Får se hur det går med det. Sätta på högsta volym i lurarna och läsa på. Nu vet ni iallafall vem som kommer vara lite trött imorgon! 

Mer uppdatering på gång, har massa åsiktsinlägg på g, håll utkik!
Hörde någonstans att man skulle bjuda på sig själv?! Haha ;)

Något jag kom och tänka på...

Kära läsare. Har ni tänkt på en sak... Att vi som är inom ridsporten är faktiskt väldigt snygga. Tänk på Nellie tillexempel,
Hur gammal tror ni hon är? Hon är ett år yngre en mig. Hon blir för shön 12 iår. Hon ser ut som typ 15. Hon jobbar som modell för Hööks, måste man inte vara ganska snygg för det? Jo tack. Men ärligt talat?! Hon är galet snygg för att vara så liten.
Kayla Fogelström, 14 år. Grym ryttare. Hon ser ut som värsta modellen också. Så grymt söt är hon. Lockigt hår, smilgropar, stora ögon och smal. Perfekt utseende helt enkelt.
Linn Olsson. Är med i en reklamfilm just nu för mascara tror jag det är... Också hon är en väldigt bra ryttare. Asså checka hennes utseende. Dör lite..
Blond, lockigt hår, blåa ögon, sockersöt helt enkelt.

Men kom ihåg, även fast storbloggarna är supersnygga & supersmala så duger du, precis som du är!

Iskallt

Hela eftermiddagen & kvällen har tillbringats i stallet. Detta har gjort att jag inte har hunnit plugga till historia provet om två dagar, inte heller göra matteläxan tills imorgon. Kommer få stryk av min lärare, inte bra. Och jag som hade planerat och göra alla läxor idag. ASSSSSSSSSSSSSSSÅÅÅÅ... Inte har jag heller hunnit duscha eller äta... Aja, stallet går före allt ändå så det så ;) 

I stallet var det iskallt. Höll seriöst på att dö. Först så hängde jag lite med Linda, sen kom Elsa.. Vi gjorde inte så mycket, chillade runt lite. Sen så kom Julia och då gick vi upp i caffis. Känslan som kommer när man märker att man har tappat sin femtiolapp, den du! Hade dock inte tappat den, det var bara ett hål i fickan så den hade trillat ner i min strumpa, hah! 

Vi satt och myste lite i cafeterian, massa bilder efter Elsa snodde min kamera ;) Sen skulle Nattis & hon rida. Så hjälpte dem lite med det... Ah, en chilldag bara i stallet! :D 

Får gå upp vid halvfem imorgon om jag ska hinna göra läxa & duscha, KLART MAN E TAGGAD?! Tur att jag fick 200 kronor av min BÄSTE farfar idag på posten, piggar alltid upp ;) 

Kram på alla! <3
YYYYPERGAMMAL BILD PÅ MIG TOM ELSA & ALICA :D <3

Söndagkväll

Jahapp. Då var denna helgen över. Så GRYMT taggad inför en ny vecka med massa läxor & prov, yammi! Eller inte.

Av någon andledning kunne inte Nora vara idag. Så tog tag i mitt rum istället. Gör det typ en gång om året, haha ;) Så det blev faktiskt riktigt fint, undra hur länge det håller bara ;) 

Ska försöka göra alla läxorna för hela veckan imorgon. Ska även plugga lite till historiaprovet på onsdag. Ja, det lär ju gå som det går ;) 

Har bokat tvn här hemma nu, det är riiiiidning, världscupen i think... Inte så bra på sånt, asså vad det heter och så, hah! Mår dock väldigt illa då jag & Julia tävlade om vem som kunne äta mest ost. Jag vann.

Foto by Tindra Smeid


Ska till denna lilla krabaten nu. Ha en bra söndag, det ska jag ha! :D ♥

Lördagsmys

Mamma drog med mig till Ikea idag & köpte nya ben till min nya säng. Hade lite bloggångest men nu är jag hemma iallafall. Nätet på Ikea var inge vidare, eller är det min mobil som inte mår så bra...

Idag har inte varit någon speciell dag. Var & tränade på Sportlife på morgonen, sen hem. Eftersom min minsta lillasyster Minoo blev riktigt sjuk idag i Crupp så var jag tvungen att passa Lykke medans de var på sjukhuset. Drog upp henne till stallet och hämtade lite saker som jag ska ha med till Nöten imorgon. Galet skönt att kunna cykla till stallet nu, har ni snö där ni bor?

Sen så hem & spela lite fotboll (Lykke tvingade mig), gick väll sådär då jag tacklade Lykke i en lerpöl... Så hon fick gå in och duscha, hehe! Efter det släpade mamma med mig till Ikea, som jag sa innan.

Nu ska jag till en kompis och ha lite lördagsmys framför Melodifestivalen! Yamyamyamyam.. Imorgon ska jag till Stall Labbarp igen och vara med Nöten & Nora. MYS! 

Ha en bra lördagskväll så syns vi imorgon, kram!
Asså seriöst, jag dör va söt du är! ♥

Drar och tränar nu

Ni får ha det så bra sålänge, så blir det som vanligt mer blogg senare ikväll, kram!

Bilder från Nöten

Nora ser ingenting? Haha ;)
Ursäkta alla kläder, men så fin är hon!
Kärlek, intesant?
Har saknat henne, som ***.
Lite failat skutt, men min ponny är söt iallafall!
Asså seriöst, så fin bild! Bara att Noras hjälm var lite liten, glömde min hemma ;)
Älskar dig cheyen, på söndags syns vi igen! ♥

Skola nästa

Precis käkat lite frukost, ska dra mig iväg mot skolan nu! Slutar tidigt idag, halv två. Så då blir det hem och byta om. Sen åka till Nora & Nöten. Tar med mig kameran så ni får bilder :) Men vi hörs ikväll så berättar jag mer! 

Kramis!

Snart får jag träffa dig igen!

imorgon, imorgon, imorgon, imorgon, imorgon osv.

Sjuk, igen :(

Har fått en dunderförkyldning. Kan bero på att jag har gått i typ thirt i stallet i vinter, HAHA ;) Man tycker det är varmt så tar man av sig jackan och då blir jag typ jättesjuk och får vara hemma ett år typ. Synden straffar endast sig själv, som jag brukar säga, eller inte ;) 

Men egentligen passar det ganska bra då jag har fyra A4 papper som ska vara fullproppade med info om historia. Så ska sitta hemma och fixa det, kanske läsa lite kemi ocskå då det inte är min starka sida. Vi får la se hur det, haha ;) Brukar sälla kunna sitta still mer än en halvtimme, inte ens när jag är sjuk! :o 

Jaja, tidsinställda är inställda, nu ska jag läsa historia, WOOOOOOOOPA!

Luck!

Eftersom det var teori igår för alla ponnygrupper så behövdes några ponnysar ändå få röra på sig. En av mina bästa vänner, Elsa, tog sötnosen Bronx & jag tog Lucky. 

Lucky var sjuuuukt stel i vänster sida. Så jobbade mycket i det varvet så att hon skulle bli lite mjukare just i den sidan. På volten, ställning, böjning osv. Hon blev verkligen finare i slut!

När man rider Lucky (samma sak med Lilleman) så kan man verkligen inte släppa en sekund. Då skjuter hon bara ut vänster bogen & tar bettet. Så jobba hela tiden, annars gåre inte ;) 

Gjorde lite tempoväxlingar, skänkelvikning, framdelsvänding, voltarbete och lite sånt. När Bronx fick lite fart fick hon också det, hehe ;) 

Min mobil vägrar att överföra bilderna, men de kommer så fort jag har fixat det. Min mobil är inne i livskris typ, funkar inte och ladda den eller någonting -.-
Får bli en gammal bild på henne, som coms herifrån...




Blogg sker snart

Asså jag är fett sjuk, orkar serriperri inte blogga ikväll. Fixar det imorgon då jag ändå inte tänker gå till skolan. Okej, bra! KRaom! '

Massa planer

Sitter för tillfället som klistrad vid datorn. Har massa roliga planer på G! Bland annat att hyra häst, inte alls långt borta nu!! ÅHHH, MÅR SÅ BRAAAAAAAAAAAAA, LALALALALALLAL!

I FEEL SOOOO DAMN GOOD!

Friluftsdag

Idag var det friluftsdag med klassen. Man kunne välja olika aktiviteter & jag valde skidor. En väldigt go känsla när man susar ner för de brantaste backarna i bara underställ, thirt & mjukisbyxor. Grymt! 

Tror att jag drar mig till stallet idag. Ska bara fixa lite mat, ska vara lite duktig idag & göra lasange! Linda Dödar mig annars, HAHA! 

Ska även ringa en roligt person, kolla inlägget nedanför. Blev nästan rörd av att hon hörde av sig, inte alla som gör det. Så antagligen träffa henne i veckan. Och hennes lille powny. 

Hoppas alla har det bra denna UNDERBARA tisdag, var verkligen längesen jag mådde så här bra! Livet leker.
HAHHAHAHAHHAHAHHAHHAHAH, DÖR NÄR JAG SER DENNA BILDEN!! Hon rev typ med magen & jag kom i obalans xd Kolla min min ,, kan ju bli så ibland ;)

Svar på kommentar

Nora & Nöten.
hejhej tindrus! :)
tänkte bara höra hur du har det och hoppas du mår bra:)
själv så har jag det bra och nöten hon tränas regelbundet i hoppning men även i dressyr som jag märkt att hon har en bra sida på! :)
hon saknar dig massor och jag saknar dig! skulle vara jätte kul om jag fick träffa dig någon dag så du kan få komma upp till labbarp och se hur hon har det:) hon hade nog blivit väldigt glad i såfall !:)
hör gärna av dig kramar nora och nöten!<3

Hej Nora! Vad glad jag blev av att du hörde av dig, verkligen!! :D Nöten är ju min gamla medryttarhäs som var väldigt fin. En liten b-ponny som var supersöt! Även Nora är ju sjukt gullig. Så klart jag gärna kommer och hälsar på. Jag smsar dig idag, så kan vi ju bestämma en dag. Vi bor ju inte alls långt ifrån varandra så kanske göra något nån dag? Saknar dig verkligen massor :( 

Ha det super så ses vi snart, puss! <3
Nöten & Nora
Jag & Nöten
I sommras
I somras
Saknar dig :(
We in action
På Nöten vågade jag allting, ingenting var omöjligt.
Saknar dig underbara häst, snart så får jag se dig igen ♥

Känslan

Grymt lågt igår, det vet jag. Men har inte ridit henne så mycket så .... Nästa gång blire LD :D

Mår inge bra...

Vaknade med migrän & ont i magen så skippar skolan idag.

Egentligen är det Us möte idag men eftersom jag knappt kan prata så tror jag stannar hemma. Min hals gör galet ont :/ 

Oj, nu blev det mycket tråkigt om att jag var sjuk, haha ;) 

Ska ta tag i designen, ändra lite typsnitt, avstånd osv. Blir lite tidsinställda idag så håll ut! 
Jag saknar dig :(

Luckyn

Tävlade ju Luckan idag. Asså den hästen, KÄR ÄR VAD JAG ÄR I DIG! 

Det var en liten tjej som red henne innan mig och då var hon typ asseg & inte framme. När hon lämnade över Luck till mig sa hon; driv jättemycket, annars stannar hon! 

På framhoppningen var hon ganska seg och inte framme. Men när vi kom in på banan, AMAJ GAD! Hon taggade till det rejält och vi tog alla hinder av bara farten.

Min tjej där, du är så bäst!

Tävling på Lucky

Duktig cheyy! <3

Bloggar snart,

Ska bara överföra bilderna :)

Just nu...

....förstör jag mina öron med denna låten,
Har underbara hästar,
Har världens bästa vänner,
Livet leker !

Hemma

Just hemmkommen från Värnamo. Med en grymt vrickad fot & en bronspokal. Var grymt jämt på slutet men hon fick ner mig tillslut. Jaja, hon vägde ju trots allt 6 kilo mer än mig + tränat i fyra år... Så ganska nöjd! Bara att min fot är typ död.
Imorgon klubbtävling på Lucky/Danny. Egentligen skulle jag hoppat LD men känner att jag inte har ridit dessa hästar så mycket det senaste så det blir nästa gång. Får se hur det går med min fot, känns som att jag har en mindre spricka i den då den vreds om idag på matchen. Aja, kämpa ändå, thats ma song yä!
Så ska käka lite tacos nu. Sen blir det melodifestivalen och massa mys med massa roligt folk ;) Gissa who? HAHHA, säger nada ;)
Ha en bra lördagskväll så blir det lite tidsinställda senare ikväll, okej? BRA!
Grymt härlig bild från i somras, ljumma sommarkvällar på ridskolan. Någon mer än jag som är liiiite sugen på det nu? Känns dock alldeles för lång bort :(

Iphonebloggning från värnamo

Sitter just nu i värnamo. Brottartävling.. Har just förlorat mot en som väger sex kilo mer än mig + att hon typ bröt min fot -.- Ska köra snart igen och då JÄKLAR! Hemma sent ikväll o imorgon äre klubbhoppning. Fullt upp all day! Men nu ska jag titta på Ida, hon har hunnit bli riktigt irreterad då hon oxå förlorade sin första, vi hörs senare ikväll!

Stallet

Igår var det stallet som gällde. 

Först rykttävling. Knoppade Lucky & borstade igenom. Inget seriöst egentligen, bara för skojs skull. Dem på Danny vann ett schabrak. 

Sen ville Linda att jag skulle trimma Lucky. Så varför inte? Hon var inte framme för skänkeln riktigt i början... Jobbade mycket på volterna och ställning & böjning. Alica & Malinda tog mass afina kort men tror ni inte att jag av misstag raderar alla dem sen? Jag är nog smått handikappad.

I galoppen ville Linda att hon verkligen skulle vara fframme så vi körde på fyrkantsspåret. På långsidan gick det fort, vissa stunder. Plutten tyckte det var jätteroligt och var superglad! Hon är så söt! 

Hoppas på att rida henne lite såhär i bland så ni får kanske lite bilder isåfall ;)
Ursäkta alla kläder men det var ruskigt kallt!! Två jackor, tre tröjor & en fleece. Ser asfet ut, men det var kallt!

Fixar lite..

Försöker lite med designen men vi kommer inte så bra överens.. Försöker fixa det så fort som möjligt !

Hola amigos !

Egentligen så är det fest ikväll.. Men pallar verkligen inte, åker till stallet istället. Tänkte vara med på rykttävlingen. Eftersom det är några kompisar som har den så är jag med för skojs skull :P Tänkte ha Lucky, hon ska bli finast! 

Mitt internet har laggat aset så vet inte riktigt hhur det blir med uppdateringen men annars får jag väll göra lite iphonebloggning, det löser sig! 

Ska ringa en kompis nu, sen blir det baka chokladbollar, nomnomn! Mår dock smått illa då jag redan har ätit 16 stycken... 

Aja, vi hörs ikväll!

Ridlektion på Lucky

Efter Qulpine så red jag Lucky. Det var hoppning och hon var la inte öööövertaggad.

Lektionen börjar med att Sune slänger av sin ryttare. Jag tror det gick bra med henne, hon satt iallafall upp igen. Sen stack han iväg ytterligare några gånger. Men hon var verkligen duktig och flög inte av något mer FAST Sune rivstartade och skenade genom halva ridhuset. Lucky sket i Sune fast han var precis bakom oss & fjantade sig.

När vi "hoppade" (vissa i min grupp ville inte hoppa så högt så det var bara typ 60) så snubblade hon nästan varje gång. Var verkkligen inte vaken. 

Får se hur det går för oss då på söndag. Lucky är ju som hon är.. Min fina plutt!
bild från dailyhorses.

Ridlektion på Qulpine

Egentligen skulle jag ha ridit Lilleman idag men så kom det inte en så jag fick byta till Qulpine. Ett tolvårigt sto, pigg barbacka ;)
Vi jobbade mycket galoppövningar. Jag red barbacka. Fokuserade på att få henne lugn och samlad. Hon drog gärna iväg i hörnet och racade en långsida. Styrde in på en volt och satt lugnt kvar.
I skänkelvikningarna så jobbade hon fint. Hon är ju trots allt dressyrhäst. Lättare var det i vänster än i höger.
Hennes galoppfattningar är typ drömmar, hehe. Hon verkligen FLÖG fram när hon fattade galopp.
Brukar alrid rida denna häst men hon är verkligen underbar!

@ Stina

Sitter just nu hos Stina. Vid tre sen drar jag till stallet. Nu ska vi spela & sjunga lite, hörs!

Träning

Var själv på träningen idag.. Alla andra var i fjällen. Så körde lite styrke på gymmet där. Nu ska jag vara med Stina. Så hörs vi imorgon. Kraoms!

gör det inte!

HOPPAS VERKLIGEN INTE FÖR ER EGEN SKULL ATT NI TITTAR PÅ JP:s SPORTSIDOR SOM VAR IGÅR! 
jag var med -.- tänker stämma hela jönköpingsposten.

Glad alla hjärtans dag!

Rubrik?

Hej! Idag vet jag faktiskt inte vad jag ska göra. Ida har blivit sjuk så vet inte hur det blir på söndag... :/ 

Iallfall vet jag att jag ska träna idag. Tävling i värnamo på lördag. I brottning alltså.. Sen tävling på Lucky isåfall på söndag. 

Kanske drar upp till stallet en stund och kollar till mina sötingar, Lilleman & Lucky. Städa rummet och lite sånt shit. Har föresten testat det där läderbalsamet på mina ridstövlar, BLEV VERKLIGEN SOM NYTT! Rekommenderas verkligen. 

Ha en bra dag så hörs vi kanske liiite senare :)
HAHAHAHA, dör när jag ser domma bilderna xd Fatta vad liten jag va xd Lucky var ju söt iallfall ;)

Övernattning hos Ida G

Bjuder på mig själv, haha ;)
Påväg till stallet
Jag & Fragancia ♥
Jag & Fraggis busar i snön!
Kommer mer imorgon, puss!

Gott snack på skype me pappa :D

Henrik says:
Klart Du ska ha en ponny.



Stallet

Fryser just nu sjukt mycket då jag har varit i stallet hela morgonen & förmiddagen. Vi har fodrat, mockat, släppt ut alla, gosat med ettåringarna + hingstarna, råkat tappa ett lass hö ner från loftet och sopat. Alla hingstarna tog tag i min jacka & typ skakade mig för att se om jag gömde något gott till dem. Busarna ♥

Eftersom vi är hemma själva så fixade JAG lunch heeelt själv. Blev en fransk soppa som jag lärde mig på hemkunskapen. Faktiskt riktigt god! Nu har vi lite planer på att baka, nomnomnom..

Ikväll hoppas jag på att kunna rida Esso, beror lite på om mami kan köra. Systern har fotboll oså idag så vetne... Isåfall hoppa nere i ridhuset. Och sen så har jag planer på att åka hit imorgon också. Måste verkligen lära känna Esso nu på typ en vecka, haha ;)

Men bloggar senare, lav ja!

Ibland är faktiskt livet rätt så gött


Blivande tävlingsponnyn


Cindy & Esso

Ikväll så red jag både Cindy & Espresso. Först red jag Esso.

Eftersom banan var helt igensnöad så red jag bara i skritt & trav. Men han blev snabbt framtung och tryckte ut vänsterbogen. Han sammarbetade kortsagt inte alls över huvudtaget. Men när jag jobbade i traven så började han och lyssna lite. Tanken är att jag ska tävla L:B med honom, I DRESSYR!!!!! Var inte jag som bestämmde det utan Ida. Jag som bara har ridit hoppning i sådär 6 år. Får se hur det går :P

Jag red utan stigbyglar och satt ner hela tiden i traven. Fick då mer kontakt med honom.

Sen så bytte jag och Ida, så att hon red Esso & jag Cindy. Asså den hästen. HELT galet. Hon är storhäst men ändå så himla grymt underbar! Tog tio minuter för mig att komma upp dock men ;) Jag tror hon är runt 1:70 i mankh. Så ni fattar.. ;)

Hon var fylld med energi men gjorde ändå ingenting. Hennes trav är jättebekväm! Hon gick på tygeln och jobbade med bakbenen. Jobbade henne mycket i ökad trav & arbetstrav. Hittade man bara rätta "knappen" på henne så gick hon superfint.

Mest nöjd är jag över "whitan", Cindy. En av de finaste hästarna jag har ridit. Att hon lyssnar på lilla mig är helt otroligt. Esso var ju ganska spänd och "dök" ner och blev framtung. Menmen, nästa gång går det bättre (hoppas jag) ;)


Jag & Ida från när vi var små ;)

Espresso

Nu har jag snackat lite med Ida och vi har kommit på en sak. Jag kommer börja tävla Espresso (hennes c-ponny). Våran första tävling blir på söndag då jag kommer hoppa grymt lågt med honom eftersom jag knappast känner honom. Men det blir bra :D

Esso är en mycket trevlig ponny men kan dock va lite bråkig och sådär ..


Esso & Ida ♥

Fyndade på Hööks

Äntligen hemma från Hööks nu, här kommer vad jag köpte!

Två supersöta muggar - 49 :-

Blå crw thisha - 79 :-

Läderbalsamet ;) - 69 :-

Silikonband till och knoppa min blivande tävlingsponny, nomnomnom - 15 :-

Tror det var allt :)

Drar nu

Snart kommer Ida & Pia och hämtar mig. Först blir det A6 sen Hööks! Efter det så slaggar jag över hos Ida :D Tar med min kamera så kanske blir lite pic ;) Sen så blir det ju massa ridning hos Ida på alla hennes ponnysar. Taggar! 

Ska försöka hitta lite saker till Lilleman & Lucky på Hööks. Lilleman fick ju en grimma för inte så längesen så kanske köper en likadan rosa till henne :D Hon kommer bli såååå söt! 

Så hoppas ni överlever tills jag kommer hem, ciao!
Nina var hästen jag lärde mig rida på. Det var Ida som ägde den och jag kommer ihåg när mamma skulle hämta mig hos Ida och då tog jag & Ida ut Nina & Idas ponny Moje och vi galopperade på ängen, mamma blev galen xd

Mysdag med Ida

En gammal kompis från min gamla klass ringde just och undrade om jag ville hänga med henne imorgon. Så hon kommer och hämtar upp mig vid elva. 

Först blir det stan & äta. Sen Hööks. Sen hem till henne och rida hennes ponny Espresso. Asså galet va fin den är! Ungefär för ett årsen så racade jag med den och då började den bocka som attan. Så flög xd Men det var med Ida som jag red första gången. Awi, minns det så väl! 

Ska nog slagga över där sen, MYS! Alltid lika roligt och gå upp tidigt på morgonen och rida barbacka i nattlinne. HAHA, vi är sjuka ! :D 

Ida & Espresso!
Bjuder även på en video på Ida & "Esso" :)

Luckyn

Min älskade grymma ponny. Du betyder så mycket. Alltid du & jag, alltid. 

Bilden kommer härifrån.

Disktriktmästerskap

Flumfoto ;)
Ma sko :)
Hälsa :D
Hon fick in ett armlås -.-
Prisutdelning.
Jag vann silver och blev nästbäst i hela småland & Ida guld och blev bäst i hela småland :)

DETTA är coolt

Sitter och snackar med Ponnysanning på skype! Asså det är lite coolt :D

Hemma från DM

Just hemkommen från brottningen. Blev näst bäst i småland på brottning i min ålder & fick en silvermedalj :) Hade inte väntat mig såååå bra såhär första tävlingen och jag har tränat i fyra månader. Ni ska få lite bilder soon. 

Nu har systern fest i hela huset här så det dunkar sönder typ. Ska gå ner till alla dom en stund nu, så alla får ha det jättebra! Kram! 

Drar och tävlar DM nu

DM idag då. Egentligen hade jag inte tänkt och gå såhär långt med brottningen då jag verkligen vill satsa på hästarna. Menmen, hästarna kommer alltid vara prio ett för mig ändå. Nu ska jag passa på och vara lite nervös. Så om ni har kommenterat bra tills jag kommer hem ikväll så får ni bilder :) Tänkte att det kan ju va kul och se ;)

Ha en bra lördag!

ǝsןǝ ʎpoqou ǝʞıן pןɹoʍ ʎɯ dn ʇɥƃıן noʎ ʎqɐq

Fredagsmys in da stall

När jag kom upp till stallet möttes jag av massa goa kompisar. Såsom Julia, Sara & Moa. Eftersom det var teori för alla ponnygrupper idag passade alla vi skötare på att ta hand om våra hästar. Galet mysigt och sitta i varma sadelkammaren med massa gott folk och putsa och snacka.

Iallafall så borstade jag igenom Lilleman. Gosade även en stund med lillkillen ♥

Kännde mig väldigt snäll idag så jag mockade hela ponnystallet :P Ganska mysigt när det bara var typ jag & mina närmaste vänner där. Och hästarna såklart!

Sen så skulle Linda tömköra Boyke. Hon frågade om jag skulle hänga med och det gjorde jag! Då kom Hanna så fick sitta i hennes knä och vara värmekudde, mehehe.

När hon hade gjort det var det en av mina favvoponnysars tur. Lucky pluttan! Vi gick upp i "Nya Ridhuset". Kan ju säga att detta var grymt kallt för isoleringen är typ nät?

Lucky var seg och Linda blev lite smått förbannad. Sen trädde hon den innersta tömmen ur dens ring vid ryggen så den inte var uppspänd. Så sa hon att egentligen kunne ju jag ridit henne men det var ju lite sent och tänka på då :P Annars hade jag gärna trimmat lite på henne :)

Frida undrade om jag ville skritta av hästen som hon rider lite då & då så gjorde det. Satt där på den där D-ponnyn i mjukisbyxor, HHAHA! Trodde inte jag skulle rida idag så tog inte ridbyxor ;) Men kan  säga att jag såg VÄLDIGT liten ut, haha!

Sen hem. Och skita i vad allt om nyttighet heter då jag sitter här och äter kebab & dricker cola. Det är ju fredag wtf? Nu ska jag mysa lite med b-friend on da telefon ;)

Är det inte självklart att jag glömmer kameran idag? Jojomensan. Aja, tar den med på måndag istället, hoppas ni överlever tess dess ;)

Minoo

Galet va söt lillasyster jag har, intesant? ♥

Stallet nästa

Kom just hem ifrån ytterligare en dag i skolan. Min lärare fick rådamp på mig för att jag förstörde en karta vilket jag inte gjorde -.-'
Iallafall. Nu har jag precis fotat Minoo, ska lägga upp bilder soon :) Hon dängde i huvudet i mitt huvud så har värsta snygga bulan ;)
Men nu ska jag dra till stallet. Kameran hänger med! Borsta båda ponnysarna (Lilleman & Lucky). Så fredagsmys i stallet, yadayada! :D
Men hare bra så hörs vi ikväll!

Fredag

Idag blir det bara mys med hästarna och stallkompisarna :) Måste även ladda för tävlingen, distriktmästerskap i brottning. Tar med mig systemisen upp till stallet så ni får lite fina bilder senare ikväll!

Skypar

Ligger just nu nerbäddad i sängen. Har ont i magen, huvudet och mår illa :/ Får ta alvedon och hoppas på att det går över. Imorgon nationella prov. Klart man e taggad !! Eller inte ;) Men nu ska jag skypa med b-friend :D Vi hörs imorgo!

Väst - en självklarhet

Ofta får jag höra, jag tänker inte ha min väst för jag ser skitfet ut i den eller asså den är så obekväm så jag rider alltid utan. Men ärlig talat? Väst räddar liv. 

Vad händer om du är ute i skogen själv. Rider utan väst och poff så flyger en fågel upp er en buske. Man är inte beredd och flyger som en vante. VISST, jag vet, alla hästar är inte hyper och sticker för minsta lilla. Men hästar är FLYKTDJUR och FLYR om de tycker att faran hotar dem. 

Du landar på en rot, stubbe, träd WHATEVER och slår i ryggen. En kota bryts och vad gör du? Ligger där ute i skogen och kan inte röra dig. Inte ringa på hjälp nadanada. Visst, man kan INTE förhindra alla skador med väst men man kan göra de mindre.

Ännu värre är dom som rider utan hjälm. Dressyrryttare på hög nivå. Asså JAG VET dom är proffetionella och blablabla men ÄNDÅ! Det är ju helt GALET!

JAG tycker att man ALLTiD ska rida med väst. Oavsett hoppning, terräng, dressyr eller whatever. Asså man väljer ju själv men jag rider alltid med väst ÄVEN fast jag alltid rider sveriges (oftast ;)) lugnaste ponny typ. 

Tycker ni man ska rida med väst?
Asså man kan bli förlamad, det vet ni va? Visst, jag kan trilla här nu när jag ska gå och ta en macka. Och bli rullstolsbunden typ resten av mitt liv. Men vet ni va, det är större risk om man sitter på ett stort flyktdjur. MEN den risken förminskas om man har väst. 

Rider ni med väst?

Hemma

Just hemma från skolan. Massa prov och shit just nu :/. 

Stallfri dag för mig idag. Måste plugga... Men imorgon drar jag till stallet igen! Kommer lite åsiktsinlägg här idag & funderar på att ha en frågestund nu när endå statestiken är goddigoddi ;). 

Även så har nya Hööks-katalogen landat i ma brevlåda så ska gosa ner mig med den & med engelska läxan. Undra vilken jag kommer läsa mest, hmmmmm ;) 

Ni får ha det bäst så syns vi snart igen! :)

Ridlektion på Lilleman

Direkt efter så red jag Lilleman. Red barbacka och tänker göra det mycket nu i framtiden. 

Vi jobade mycket med lydnad & att det är JAG som bestämmer. Han var pigg som attan och jobbade finfint med bakbenen. 

När vi gjorde skänkelvikning på långsidan lyssnade han fin I vänster varv. Ställde sig bra och gick trespårigt. Därimot kan man inte släppa en sekund då han bara "försvinner" direkt.

I galoppen så stack han över till andra volten och var sitt riktiga Lilleman. Var nära och flyga när han gjorde sina kända totalsvängar i galoppen på fyrkanten. BUSEEEPONNYYYNN!! 

Han brukar bli framtung och dyka ner men inte idag inte. Nej, idag var han jättefin!

Har inga nyare bilder på oss så här kommer en gammal men grymt gullig!

Ridlektion på Lucky

Hej! Kom just hem från stallet och tänkte berätta om min ridlektion på Lucky.

Eftersom jag går i hoppspecialen så hoppade vi ;). Vi hoppade som ett kors typ, lite svårt att förklara. Två oxrar och två rätuppstående. 

Lucky var inte på humör och stannade hela tiden. När jag la till spöet så svarade hon genom att kicka. När vi började hoppa så fick hon dock lite mer fart.

När vi hoppade hela "banan" så var hon riktigt på hugget och vi for över alla utan några problem :). Hindrernas höjd låg på ungefär 70 cm. 

Älskar när det går såhär bra, ponnyn får mig verkligen gla! Älskar henne så otroligt.
Ja, det här var ju ett tagsen nu ;) Jag och min första ponny Nina :)

Ooops, råkade visst precis klicka hem

.


  • Malin Pahlin 2011-07-25 

    Ett superbra balsam som precis som tvålen räcker länge. Gör lädret riktigt mjukt och smidigt. Doften påminner om Fox citron-kola. Rekommenderas!



  • Malou Hallström 2011-07-25 

    Absolut högsta betyg! Ett superbra läderbalsam som verkligen mjukgör och gör lädret smidigt! Otroligt bra, och priset är ju fantastiskt!! :) Är helnöjd med läderbalsamet!



  • Clara . 2011-06-29 

    Jättebra läderbalsam, luktar jättegott & gör värkligen lädret smidigt! Rekommenderer värkligen! Fick desstuom med en svamp när jag köpte mitt (:


    Enligt de som har testat det så får det högsta betyg så klickade precis hem det, nomnomnomnonmo.. ;) 

SOOOOOMMMAR, TACK!

Galet vad jag vill ha sommar just nu, 20 minus här -.-'

MIIIIINNNNNN!


Kolla va söt han e!!!!!!!!!!! Älskade häst <3

Beställt nya katalogen

Sitter och kollar lite på Hööks hemsida. Eftersom jag är så lat och inte orkar ta bussen till Hööks irl så sitter jag och beställer här på nätet, haha ;) De har ju fraktfritt fram till 22 februari så jag passar på! 

Usmötet gick bra igår.. Stupade direkt i säng när jag kom hem. Var galet trött. Det är jag nu med dock, ska bli skönt med lite lov snart, eller vad säger ni? 

Träning nu då. Trött som en apa så får se hur det går ;) Imorgon rida Lilleman & Lucky. My life goes on and on. 

Nu ska jag ta mitt ansvar som storasyster och ta hand om monster. Det vill säga Minoo, min ettåriga lillasyster.

Us-möte

Nu har jag precis kommit hem efter en lång dag in da skola.. Min hemkunskapslärare hatar mig så var lite sur när jag kom hem, haha ;). 

Mina planer är att dra upp på miniusmöte nu. Långkalsoner, CHECK! Redit kallt om jag får säga det själv. 

Ska göra samma sak med Luckys träns som jag gjorde med Lilleman. Detvillsäga putsa igenom det jättenoga. Så att det riktigt skiner om det, det är skruttisen värd ♥ 

Imorgon ska jag checka in min nya skola. Ny klass och massa yadayada. Planerar även att åka till Hööks & fixa läderbalsam till mina två skruttar, Lilleman & Lucky. Eller deras träns ;)
första bästa bild ;)

Ponnyakuten

Bäddar ner mig i soffan med lite godis och checkar Ponnyakuten 3. Nomnomnomnomn... Min personliga favorit är Nellie, hehe ;). Tobbe är ju en otroligt duktig person inom hästsporten så det är ju klart man tar åt sig lite tips, eller vad säger ni? 

Jobbat

Har hjälpt Hanna Bergman idag & Julia Sjöland idag i stallet. Klockan tio i sex kom Hanna och hämtade mig. Det var en trött unge iallafall ;). 

Hanna hade en hund som hon passade som hette Base. Galet söt! Det var en sån ni vet som det ser ut som om den har gått in i väggen. Typ mops & spaniel eller något xd. 

När vi kom dit så var det två hästar som skulle longeras, Lucky & Eliza. Eliza är en supersnäll storhäst och Lucky vet ni ju vem det är. För er som inte vet det är det en av mina favoritponnysar! Tävlar ju henne lite inbland också.

Longerade Lucky och hon var jättefin! I galoppen började hon bocka lite smått och var den där lilla busiga ponnyn jag älskar! PLUTT! Stog lite framhoppnings hinder i ridhuset för tävlingen och då var det ett litet hinder på mitten & Julia sa att det kommer aldrig Lucky över. Men det gjorde hon, det tog jag reda på när vi hoppade tillsammans ;) 

Sen var det massa hö, massa mockning & fodring. Ut & in med hästar & ponnysar. Massa yadayada. 

Jätteglad över att jag fick hänga med och jobba med Hanna & Julia, var verkligen jätteroligt! Gissa dock vem som har ont i fötterna :p. 

Nu ska jag gå och lägga mig typ men först PONNYAKUTEN!
Gammal bild på mig och Lucky när vi kom trea i ponnycupen eller vashön det va xd

Hemma och mellanlandar

Hemma från stallet nu. Var apkallt -.-. 

Först träffade jag Elsa. Vi satt och kollade lite på tävlingarna (regional). Massa duktiga ryttare. Men lika många som sitter och drar i sina stackars hästar. Tror det var två som trillade av, men de var deras eget fel.

Eftersom jag inte hann putsa Lillemans träns & sadel i förrgår så passade jag på idag. Malinda, Sara, Anna, Elsa & jag satt i sadelkammaren och putsade våra hästars träns. Faktiskt supermysigt! Tog isär hela tränset och putsade det med vanlig sadeltvål. När jag hade torkat av allt det så tog jag läderbalsam. Blev som nytt! 

Sadeln gjorde jag samma sak. Tog av stiglädrena och stigbyglarna. Till och med stigbyglarna torkade jag av med en trasa :p. Även plattorna spolade jag av. Allt blev superfint. 

Sen skulle hästarna in från hagen. Alla sprang fram till stalldörren och där stog vi och ledde dem till deras rätta platser. Jag fick Sisko, stallets största häst. Han var ganska stressad och jag ledde honom bara i grimma så ja... Han slängde med huvudet och jag har massa vackra blåsor efter det :p

Men nu ska jag åka skridskor med massa roligt folk. Blir intressant för jag åkte skridskor senast hm, förförrförra året?
Elsa & Alica, haha xd
Träffade båda i stallet idag :)

Kärleken till dig är obeskrivlig

Film

Nu blir det film med familjen, yadayada. Hör av mig imorgon, hoppas ni överlever till dess!

AAAAAAAWWWWW, TÖÖÖÖTAAAAAAAAAA VI VA DÅ! <3

Planering

Imorgon lördag ska jag vara i stallet hela morgonen & förmiddagen. Ska fixa alla mina skötarsysslor och massa sånt. Sen på eftermiddagen lovade jag några kompisar att åka skridskor med dem. 

På söndag blir det upp tidigt och åka till stallet. Hanna kommer och hämtar mig vid sex på morgonen. Någon kommer vara liiite trött ;) Men sen ska jag hjälpa henne & Julia i stallet hela morgonen & förmiddagen. Me love :D Mer om det kommer på söndag :) 

Vad ska ni göra i helgen?


Fredag

ÄNTLIGEN, WOOOOPPA! :D 

Kom hem från skolan för någon timme sen. Som det ser ut nu har jag ingen som kan köra mig hem från stallet då mamma jobbar & vi har bara en bil... Får sitta här hemma istället och deppa :/. Men ska ta och fixa lite läxor inför nästa vecka så jag har det gjort. Tycker det är jätteskönt så slipper man stressa halvt ihjäl mig under veckan. 

Och om det är någon som undrar varför jag inte svarar på sms så är det för att min xperia lever sitt egna liv. Den dampar så in och funderar på om det har något med kylan att göra. Aids som Rebecka skulle sagt ;) 

Haha, nä men nu ska jag pilla lite med bloggen och fixa lite tidsinställda.
Galen unge som just satt och åt mjöl direkt ur en påse utan att någon märkte det.

Det här skulle inte sitta fel

beiga ridbyxor in ma <3
från hööks.
den gråa, nomnomnomnom...
älska älska älska sånna här jackor, mamma ?

allt kommer från hööks.

Iskallt

GALET kallt här i Jönköping nu. Femton minus och inga vantar, h-e-h-e. Så imorgon tänker jag ta på mig alla kläder jag har typ. För hatar att frysa, det är det värsta som finns. Just nu vill jag bara till typ thailand eller något annat varmt land. Blä på detta usla vädret :(.

Var ju iallafall i stallet. Träffade bl.a en gammal stallkompis som heter Rebecka Isgren. Hon är lika gammal som mig och rider grymt bra! Hon är/var med i elitlaget här med sin ponny Magic Power. Nu satsar de mot SM. Vi typ flummade runt lite & var nere hos Mulle (som han kallas, Magic Power alltså). Rebecka dampade på sin mobil typ femmiljoner gånger och påstog att den hadde aids? xd 
Skön tjej där! 

Sen så myste jag lite med ponnyerna. Var nästan inget folk vilket är väldigt skönt då det är mycket lugnare. Lilleman gick så jag var och gosade lite med Zlatan. Älskar den hästen, han är så mysig! Alltid nyfiken och snäll, gör alltid (oftast) som man säger. Finingen.

Idag var Marlene stallvärdinna men hadde inte hunnit sätta ut allt morgon & eftermiddagshö så Frida drog ut mig och så fixade vi det. Faktiskt ganska mysigt, om man hade haft vantar på sig. Med min vanliga klantighet glömmde jag dom i receptionen -.-'.

Älskar sånna här dagar när man bara kan såsa runt och inte göra något speciellt, bara vara lixom. Det är det bästa som finns!
Jag & Zlatan. Ovanför jag och Lolli! :) 


Sa jag att jag älskade dig?


Brer mackor

Har precis städat mitt rum med Julia & ska snart dra mig upp mot stallet. I dag tänkte jag bara vara. Inge stress ingenting. Utan bara träffa vännerna och mysa med hästarna. Tänkte ta mig i kragen och putsa Lillemans träns och även Luckys om jag har tid. Det var ett tagsen nu.

Men jaja, ni får lite bloggupdate senare ikväll och ja... Har inget vettigt och säga, haha! Aja, vi hörs senare.
Ser helt flippad ut men min häst är söt iallafall ♥

Ridlektion på Lilleman

Red ju även på Lilleman idag. Valde att rida barbacka då hans sadel inte ligger någo vidare på honom + att man får mycket mer kontakt med honom. 

Jobbade mycket med sjänkelvikning på långsidan. Han gick trespårigt någon gång och jobbade lite med bakbenen faktiskt.

Sen gjorde vi en trav övning. Han blev extremt stark och ville följa efter de andra hästarna. Inte styra in på volten utan ta ut vänsterbogen och krångla. 

I galoppen så slängtravade han i fattningen så fick jobba mycket med att lugna ner honom och sen fatta. Tillslut gick det och han gick riktigt fint.

Veronica tyckte det var bra att jag bara satt och väntade på honom istället föör tjoff iväg typ. Så det var ju bra. Sen beromde hon mig för att jag är så envis x) Så det var ju också bra! :D 


Le petit prince ~ Lilla prinsen

Ridlektion på Lucky

Onsdag idag som jag hoppas alla är medvetna om. Och för mig betyder det hoppspecial. Denna gången var det Lucky jag skulle ha. Tävlar Lucky ju en hel del och känner henne väl. 

Var beredd på att hon skulle vara seg och trög idag men ICKE! Istället trippade hon och höll på. GULLPONNY!. 

När vi hoppade fram på ett litet räcke sprang hon som attan och hoppade like a tiger. Efter det följde ett antal bocksprång men hon är inte ett dugg stark och inte svår alls att sitta imot på. Höll på att skratta ihjäl mig, normal är jag vettu :) 

Sen så var det att hoppa på serpentinerna. Hann inte riktigt rama in henne men vi kom över ändå. Stog kvar i fältsits efter hinder och då passade hon på att dra till en sån bockning att jag faktiskt höll på att flyga, mehehe. När vi hade kommit över resten av hindrena sa jag till Veronica (min ridlärare) att hon var lite pigg. Hon ba, ehm jo. Hahah! 

Resten av lektionen gick bra, lite fort bara. Vi hoppade på båge & oxer. Faktiskt riktigt roligt!! Tyckte nog lille ponnyn också eftersom hon fick flipp efter varje hinder och ville iväg till nästa. Åh va jag älskar henne! 

Gammal bild på mig och skruttan! <3

Jag har VÄRLDENS bästa läsare

Hissar denna grymma läsare som är sjukt söt!
RSS 2.0