Väst - en självklarhet

Ofta får jag höra, jag tänker inte ha min väst för jag ser skitfet ut i den eller asså den är så obekväm så jag rider alltid utan. Men ärlig talat? Väst räddar liv. 

Vad händer om du är ute i skogen själv. Rider utan väst och poff så flyger en fågel upp er en buske. Man är inte beredd och flyger som en vante. VISST, jag vet, alla hästar är inte hyper och sticker för minsta lilla. Men hästar är FLYKTDJUR och FLYR om de tycker att faran hotar dem. 

Du landar på en rot, stubbe, träd WHATEVER och slår i ryggen. En kota bryts och vad gör du? Ligger där ute i skogen och kan inte röra dig. Inte ringa på hjälp nadanada. Visst, man kan INTE förhindra alla skador med väst men man kan göra de mindre.

Ännu värre är dom som rider utan hjälm. Dressyrryttare på hög nivå. Asså JAG VET dom är proffetionella och blablabla men ÄNDÅ! Det är ju helt GALET!

JAG tycker att man ALLTiD ska rida med väst. Oavsett hoppning, terräng, dressyr eller whatever. Asså man väljer ju själv men jag rider alltid med väst ÄVEN fast jag alltid rider sveriges (oftast ;)) lugnaste ponny typ. 

Tycker ni man ska rida med väst?
Asså man kan bli förlamad, det vet ni va? Visst, jag kan trilla här nu när jag ska gå och ta en macka. Och bli rullstolsbunden typ resten av mitt liv. Men vet ni va, det är större risk om man sitter på ett stort flyktdjur. MEN den risken förminskas om man har väst. 

Rider ni med väst?


Kommentarer
Linnea

Svar:

Tack så mycket! :)

2012-02-09 @ 16:26:24
URL: http://dressyrmakarna.blogg.se/
Tussie

Sv; TACK!!! <3 Din med!! :)

2012-02-09 @ 16:32:22
URL: http://londonryttaren.blogg.se/
lova.

Sv: Vad hette den gamla kompisen då?

JA, jag var inne den söndagen vi hade varit, ville kolla vad dem du snackat med hade för blogg, och vad du EXAKT hade kollat.



Om du kunde mitt lösenord skulle du få gå in på min blogg, visst! Har inget att dölja, har min lilla statistik som jag inte bryr mig så mycket om, men jag står för den. Får inte så ofta kommentarer, och om jag får det publiceras dem (förutom dem du skickat till mig idag).

Sa i förrförra kommentaren att jag inte skulle vilja gå in på min blogg, men om du kunde mina inloggningsuppgifter så VISST! Ljuger inte och har inget att dölja, som vissa andra?



kram1

2012-02-09 @ 17:33:16
URL: http://lovajohansson.blogg.se/
PATRICIA

svar: jag gör tyvärr inte länkbyten :) står när du ska kommentera!

2012-02-09 @ 18:43:31
URL: http://ponnynceline.blogg.se/
PATRICIA

svar: jag gör tyvärr inte länkbyten :) står när du ska kommentera!

2012-02-09 @ 18:43:31
URL: http://ponnynceline.blogg.se/
Ella

Jag rider ALLTID med väst! :) Skulle inte kännas riktigt bra utan tror jag inte..Kram! <3

2012-02-09 @ 21:18:49
URL: http://mackismackan.blogg.se/
rebecka

JJag rider aldrig med väst. Det fulaste och äckligaste som finns ;) får skylla mig själv om jag dör ;))

2012-02-11 @ 19:14:55
URL: http://jfkdressyrponnylaget.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0