Bloggar strax,

Ska bara äta, göra läxan och duscha!

Ang ponnyakuten

Hej! Fick en kommentar om när vi lägger upp ponnyakuten som vi gjorde. Svaret är SNART! Ska tjata lite på kajsa att lägga upp den o sen ska den redigeras o klippas o massa sånt. Men förhoppningsvis i veckan!!

Träning

Som alla antagligen redan vet så sysslar ju jag med ridning. Ridning kräver ju både kondition, styrka, balans osv. Därför är det ju bra och träna utöver det. Jag själv springer då och då men inte så ofta. Sen på sommrarna så cyklar/går jag alltid till stallet. Jag tränar även (oväntat iiknow) brottning för styrkans skull. Jag ser det mer som träning än en hobby. 

Sen så går jag på dans (Sumba / Street) vilket också jag bara ser som träning :p. Men nu tänkte jag komma igång och träna riktigt ordentligt. Så nu i februari ska jag träna evriday. Springa varje dag, brottning, ridning & dans. Min kondition ska bli bäst. Så ja, får se hur det går, hehe. Kommer ju uppdatera här om det och så :) 

Gammal bild på mig & Pepsi från 2009

Mysdag

Har tillbringat större av dagen hos en av mina bästa vänner, Lova Johansson. Vi har bakat kladdiga kladdmuffins, fixat med bloggen, snackat osv. Vi har verkligen haft det supermysigt!

När vi hade bakat så gick det hästhoppning (repris) på Svt1. Satt som klistrad i soffan och beundrade alla ENORMT duktiga ryttare. Att få 800 kilo att hoppa 1.60, thats amazing. B.l.a var Malin Bayard & Rolf-Göran Bengtsson med. Båda fick fyra fel tror jag :/ Malin kom 11 & Rolf typ 9 eller nåt, kommer inte riktigt ihåg ;) 

Japp, men nu ska jag ta och krypa ner i min säng och sova lite, ska upp tidigt imorgon. Så vi hörs at later!
Alla bilder kommer härifrån, så kolla gärna in hennes grymgrymma blogg! 
Visst blev våra muffinsar fijna? Hahah ;)

Dageens vill ha

Asså vet att många tycker dom är fula & opraktiska MEN JAG TYCKER DOM ÄR SÅ GAAALET SNYGGA OCH SKÖNA!


PAPPPAAAAAAAAAAAAA?

Vad tycker ni om Tretorn?

DRAR TILL LOVA NU

Kanske blir lite bloggning @ her place..

Sovmorgon

Vaknade idag av att min ena lillasyster skrek och sprang runt i huset. Annars hade jag lätt kunnat sova två timmar till. Men idag blev det och gå upp vid tio istället.

Igår snackade jag med Hanna  och och lovade att hänga med henne och Julia nästa söndag och jobba i stallet från klockan sex på morgonen tilll tolv eller något. Då ska vi fodra, mocka, insläpp osv. Ska faktiskt bli jätteroligt! Så det taggar vi :)

Ska ringa en kompis nu & sen äta lite frulle. Hur ser eran dag ut? :)



Satt och lekte lite med min webcam xd Min frukost, blåbärssoppa, nomnomnomnom! Observera att jag ser helt nyvaken ut och mitt hår ser ut som kriget 1939.

Länkbyte med SaraH

Gör ett litet länkbyte med SaraH. Hon skriver om hästar, mode och livet i största allmänhet. Tycker att bloggen är rolig & intressant... Ni hittar den här

Vill du också göra ett länkbyte? Skicka en liten kommentar så fixar vi det!

Lillens nya grimma

Lilleman invigde sin nya grimma idag! Tycker den var väldigt söt på honom med små bockande hästar på nackstycket, sidostycket & nosen. Kommer somsagt från Hööks och kostar 79 kr.

GÖR RANCHTACO

Samtidigt som jag snackar med er :D

Dödens trött

Med fyra timmars sömn och en lång dag i stallet så är man ganska trött ;) Men det var roligt iallafall! Vi kollade på en film som handlade om en tjej som flyttade till Norge eller något. Såg inte så mycket eftersom vi i US satt längst bak och alla ungar var jättelånga (eller så är det jag som är kort;)). 

Sen så gick jag & Nattis och fotade lite. Blev massa fina bilder och ny header är på gång :p. Så håll utkik! 

Ikväll blir det bara slapp hemma. Tacos och cola, nomnomnom! Imorgon tror jag att jag ska vara med en kompis och åka fyrhjuling, WOPA! Så nu ska jag mysa lite @ home så ses vi kanske senare tonight right here :)
Älskade lilla Elsa packar chips.
Lilleman & jag myser.
Det går inte att beskriva dig med ord.
Har jag sagt att jag har världens bästa vänner? Alica & Elsa ♥

Lite sneakpeak på bilderna, header kommer jag inte lägga upp ännu :p

TJJJJEEEENNNNNAAAA


Statestiken var asgo igår, sjukt roligt att vi bara blir fler och fler! 
Nu blir det stallet och filmkväll med alla i minius & massa små barn i stallet :) MYS! Var uppe till tre igår så e lite trött, men får la sova under filmen xd. Btw, vad tycker ni om den nya designen? Tyckte att den var helt okaj, ska fixa lite med headern och dropdownen men annars så.. ;) 

Men ha det så bra så ska jag upp till stallet och packa chips, nomnomnonmnom!

Blogg.se kan draaaa

På förhandsgranskningen ser allt så SMASHING bra ut men sen så kollar man på webben ba, nähä? Ah, blir så förbannad. Funderar på att ringa blogg.se grundare och klockan är får se, halv ett på natten. Min namngrejs är där uppe och den ska NER, är det någon som vet vad man skriva för att den ska komma ner?

Snälla hjälp x)

Ny design

På g! Så om ni undrar varför det ser lite konstigt ut så håller jag på att fixa allt sånt. Annars får jag väll ringa Lova , men nu ska jag försöka fixa detta själv. Så ja, hare så fint.. Gonatt och hejdå! :)

Cover?

Funderar på att göra en cover, eller vad säger ni?

Till världens bästa Ella

hennes blogg hittar ni här :D

Tre ord räcker

Jag älskar dig.

R.I.P <3

vila i frid, marabou ♥

Stalldag

Hej! Kom precis hem från stallet. 

Först var jag, Malene & Elsa uppe i Nya ridhuset och longerade Richmond (Angelicas häst) och Pondus. Richmond var lite sprallig och drog iväg när v i gick in i ridhuset och när Marlene longerade. Sen var han lugn. Pondus blev lite spåstressad och flög iväg han med nån gång men annars var han ganska lugn. . Kanske kommer upp i helgen, OM NI ÄR DUKTIGA OCH KOMMENTERAR, VILL SÄGA!!

Sen satt jag, Hanna B, Frida, Marlene & Elsa uppe i cafeterian nån timme och myste. Äger Hanna på Wordfeud ;)). 

Men nu ska jag mysa lite hemma och äta KEBAB! Puss!

Mina matvanor

Fick en kommentar för några dagar sen där Juliette undrade om jag inte kunne lägga upp mina matvanor, visst :)

Frukost:
Har jättesvårt att äta frukost och tar alltid med en macka till skolan och äter den på rasten. Alltså en macka till frukost. Dricker kanske ett glas juice eller mjölk hemma först.

Lunch:
På vardagen äter jag ju lunch i skolan. Vilket då alltid är olika. Äter inte så mycket av den då det egentligen bara smakar konstgjort. Istället brukar jag ta ett knäckebröd.

Mellanmål:
Äter ju det när jag kommit hem från skolan på eftermiddagen. Gör ofta någon fruktsmothie som både är supergod och superlätt. Ta bara och ös i lite bananskivor och lite vanlijyougurt, NOMNOMNOM! Eller hallon och vanilj, super det med :)

Middag:
Blir ju hemma med familjen. Fast om jag är i stallet så har jag antingen med mig eller köper en toast där. Men ofta typ lasange, grytor, lax, kyckling, sallader och sånt. Dricker alltid mjölk också, kan inte dricka vatten, då spyr jag ;) 

Mina matvanor, vad har ni för matvanor?

Är 1.40 & väger 35 kilo. Trots det är det folk som kallar mig tjock... Själv är jag ganska nöjd me min kropp just nu :)

Hööks

Här kommer grejerna jag köpte på Hööks, blev inget på Charlies då jag inte hittade något...
Äppelgodis - 17 kr
Raggsockor - 99 kr
crw ridsrumpor - 99 kr
grimma - 69 kr
reflexspö - 99 kr


Äntligen

Har ÄNTLIGEN fått tillbaka min dator :D Så nu blir det uppdatering på BÄSTA nivå! Även nyare bilder så ni får slippa se samma om o om igen :) Nu ska jag "städa" här på bloggen! Kramz ♥

Taggar morgondagen

Imorgon kommer Elsa vid två och vi ska fixa chips till filmkvällen. Sen blir det hem till mig & efter det stallet. Längtar verkligen efter min Ragge ♥ Kanske fotar lite med henne, får se :) Isåfall lägger jag ju upp bilderna here ! :D  Nu ska jag ringa henne om hon har slutat ännu? xd Roligt om jag ringer henne och hon har lektion, mehehehe!



min syster där ja ♥

Ridlektion på Lilleman

Efter Lucky var det Lillemans tur. Min finaste!Han hade redan gått en innan så han var väll inte den piggaste om man säger så ;)

Vi jobbade mycket på serpentinerna och skänkelvikning. Gällande skänkelvikningen så var han mycket lättare i vänster varv. Och serpentinera slarvade jag lite och det blev la inte dom snyggaste från början men efter ett tag blev det bätte.

När vi travade har jag yttiligare en dålig vana att ha jättelåga händer. Visst, man ska inte ha dom uppe vid hakan men jag har dom för långt ner enligt min ridlärare Veronica. Så övade mycket på att ha en korrekt handställning.

När vi skulle gallopera så skämmer ju Lilleman ut mig TOTALT. Han springer över till andra volten och är i princip omöjlig och stanna när han bara springer. Så han fick lite skäll och ett spö sen så var det inga prblem ;) Dock så stannar han ju så fort han får chansen så mina ben fick jobba något alldeles otroligt.

Lilleman kunne ha varit lite piggare och inte så himla seg. Men Lilleman är Lilleman och jag älskar honom oavsett :)



Min fina!

Ridlektion på Lucky

Precis när jag hade ridit Boyke var det snabbt upp på nästa, Lucky. Hon var oerhört pigg och sammarbetsvillig.

Vi jobbade mycket på "fjärilen" i traven. Valde att lägga upp stigbyglarna för att träna balansen & att komma djupt ner i sadeln. Då är det ju självklart massa som inte stannar när man ska rida förbi utan bara rider på en utan att se sig för. Detta är samma när man rider nere i stora på privatrhäst så bokstavligen skiter alla tanter i en utan sitter bara och glor ner på sin häst och bryr sig inte om högerregeln eller någonting. Ytterst irriterande.

Iallafall. I galoppen så gjorde hon volten mindre och mindre. Tillslut känndes det som vi galloperade på samma ställe hela tiden xd. Då har jag en dålig vana att samtidigt jobba med innerskänkeln OCH lutar mig innåt mot mitten av volten. Sitter lixom snett utan att tänka på det..

Vi gjorde inte så mycket mer, detta var bara en I-II då jag red igen för jag hade missat en i min vanliga, så egentligen lite för lätt...

Är nöjd med Lucky, hon var duktig :)


inga andra bilder på henne :/

Ridlektion på Boyke

Igår i hoppspecialen fick jag en liten ponny som heter Boyke. Han kan få för vad som helst och sticka iväg och bocka och blablabla.. Men jag ville hursomhelst inte rida honom men det var jag så illa tvungen till.

När vi skrittade fram var han helt okej. Gjorde lite tempoväxlingar, halter & sånt för att han skulle lyssna på mig. Han stack iväg någongång men annars skötte han sig hyffsat.

I traven var han pigg och framåt. Gjorde även där några temoväxlingar. Han verkade inte tycka det var så roligt imed att han evist ökade takten & drog ner huvudet. I galoppen var han likadan, drog ner huvudet och bockade på långsidan.

När vi skulle hoppa ville jag först inte då jag visste att han kunne bocka av mig och jag var ärligt talat jätterädd. Men sen tänke jag att hur ska jag kunna förbättra min ridning om jag håller på sådär? Så jag styrde glatt på ett räcke på ungefär 60 centimeter. Min ridlärare var lite förvånad över att jag verkligen hoppade men ja..

Vi hoppade alltså på serpentiner. Boyke ville inte alltid ta ut svängarna vilket då blev snett på hindrena och ett krokigt hopp. Jobbade mycket med att få honom lugn och inte rusa och sen ta ut svängarna ordentligt. Efter ett tag fick vi till det och han hoppade super!

När vi skrittade av blev han lite rädd för ett reflextäcke, den tönten. Men annars så är jag ganska nöjd :)

Boyke är våran lilla racerponny som kan bocka när han blir pigg. Boyke hoppar kanon och älskar det.
Så står de om honom på hemsidan ;)

Pannkakor in ma heart

Lyckades på något sätt göra pannkakor. Och ohhh my guddnneess va gott det var! Borde verkligen göra det oftare xd Men det är typ det ända jag kan laga, och chokladbollar såklar ;) Men nu ska jag fixa lite tidställda så pusspuss!

saknar sommaren något enormt :/

Hemma

Vaknade idag med feber, ont i huvudet och magen... Så stannade hemma från skolan idag. Ligger nerbäddad i soffan med tre täcken, ipren och en massa filmer. Bloggar mer ikväll :)

Hemma

Vaknade idag med feber, ont i huvudet och magen... Så stannade hemma från skolan idag. Ligger nerbäddad i soffan med tre täcken, ipren och en massa filmer. Bloggar mer ikväll :)

Sjuk eller nåt

Kom precis hem från stallet. Galet ont i huvudet o magen så går o lägger mig nu o kollar på film.. Red ju tre olika hästar idag så har ju lite o berätta :) uppdaterar mer ikväll om denna jäkla värken vill släppa någon gång! Pusspuss!!

Uppdaterar dåligt

Känner att jag uppdaterar för dåligt xd Nu är det sjukt mkt hästar i mitt liv, då det är det jag vill satsa på, vill bli bättre. Finns ju lixom alltid någoto lära sig. Skola, läxor, prov och sånt massa med men ärlig talat så lägger jag sjuuukt mycket mertid på och i stallet, hehe. Fördet är där jag vill vara, det är där jag är trygg. Det är där jag har mina alldra alldra alldra tajtaste vänner. Elsa, ellen, kajsa, ida, nattis, julia, anna och många fler. Och Lilleman och lucky! Hästarna som får mig att inse vad kärlek  är mellanponny & ryttare. Det ärlixom i stallet jag spenderar hmmm få se, kanske varje dag mellan fyra och nio? Asså ja,ni fattar om det är liite dålig uppdatering, ;) 

Mot charlies

Som ni kanske märkte igår så funkade inte videoklippet som jag la upp, ska försöka lägga upp det idag :) Men idag skola, buss hem, nu charlies. Har hittat lite roligt som jag gärna skulle vilja ha ;) Kanske kollar Hööks lite också när jag ändå är där.. Visste ni föresten att jag har gått modevisning för Charlies förra året? Med alica & ellen xd. Aja, nu drar jag mig mot san, hoppas ni fåren bra dag! PUSS!
Älskar dig tjejen♥

Tävling på Lucky

Tävlade idag då på Lucky. Hon var gaaanska seg och ville lixom inte sammarbeta. Stannade ofta och sådär.
När vi kom in på banan så tvekade hon på första, en svartvit oxer. Spö & skänklar och hon hoppade. Tvåan var ett enkelt räcke. Svängen till trean var ganska snäv men hon fixade det galant och hoppade som hon aldrig hade gjort något annat. Oxer, räcke & sen en svår sväng till sjuan. Hon vände av sig själv och jag följde egentligen bara med. Sista hindret var en oxer. Hon racade glatt över den med. Min fina tjej! Hon njöd verkligen av applåderna, haha!
Jag är VÄLDIGT nöjd över min egen ritt, hon kunne dock ha varit lite mer allert men det gick ju ändå! Så fick ju en liten rosett till min samling ;) Pluttisen! :)
ursäkta min sits men det var precis i ett galoppsprång ;)
trötta efter ritten! ;)
det var allt, kommer video senare ikväll!
PUSS!

I ridhuset

I ridhuset nu o har precis tävlat :) Berättar xakt hur d gick när jag kommer hem, puss!

Morgon :)

Drar mig upp till stallet nu för att se om jag ska vara med på klubbisen, hoppas verkligen det. Isåfall vet jag inte om jag kan ha Lucky då hon hade kolik igår. Inte alls roligt när man såg henne ligga i boxen igår och hennes blick.. Som om hon har jätteont :/ USCH! Hoppas verkligen hon blir bättre snart. Men japp, vi hörs senare! Puss!
gammal bild på mig och luckystackarn :(

Musikklass, eller?

Här får ni, kvallen är SÄMST och jag ser ut som en idiot. Ni får säga till om ni vill ha fler som då är betydligt mycket bättre kvalitè men vad tycker ni? Ska jag söka musikprofil eller inte? Har jag det som krävs?

Inte med på startlistorna?

När jag var uppe o kollade på startlistorna inför imorgon så står inte jag med? Jättekonstigt.. Men Alica sa att det hade hänt henne med & hon fick rida ändå typ. Så får se om jag ska tävla för det är faktiskt inte jag som har gjort fel utan ridlärarna då jag har anmält mig.
Jaja, idag var det som sagt stallet då. Jag, Nattis, Kajsa, Elsa & Alica spelade in "ponnyakuten" xd. Jag var Tobbe, Nattis Anna, och dom andra deltagare. SJUKT ROLIGT! Vi fick massa små barn efter oss som ville va med och kolla. Så himla roligt och har verkligen  inte haft roligare på länge. Så FÖRHOPPNINGSVIS så kommer videor och det i veckan. Kajsa skulle lägga upp de på hennes blogg och jag skulle redigera det typ.. Så jaooop, hoppas att ni gillar det ;)
Sen var det usmöte (årsmöte). Blev tilldelad någon uppgift som jag inte kommer ihåg vad de heter men typ att hitta nya till us och så.. A, fattade inte det riktigt men xd
Imorgon då förhoppningsvis tävling, färga håret, va me massa goa kompisar. Bloggar mer imorgon så pusspuss!
GRYMMA Alica!

SÖTASTE Nattis!

ÄLSKADE Elsa!

Ingen bild på Kajsa.. :/

PUSS!

Me finaste

Hej! Sitter uppe i caffis med Kajsa, Elsa och nattis! Chillar lite och ska snart spela in ponnyakuten ;) så nu blir det massa flum med dom jag älskar, puss!

To Nellie!

Nu gör vi ett nytt försök!
KLART jag & minoo läser nellieberntsson.se !
förlåtfördåligbildmenmen..
det roliga var att minoo verkligen lyssnar på "hennes" musik på bloggen och jag läser inlägget xd

Tjena!

Nu taggar jag inför tävlingen på söndag nu då.. Blir stallet imorgon & usmöte. Kommer även lägga upp en video på mig när jag sjunger breakeven då jag inte vet om jag ska välja musikprofil i sjuan & det är val senast den tioende febreuari. Så det kommer komma upp, hehe. Så ni kommer få skriva va NI tycker :)
Så nu ska jag fixa mig för sängen, sen sova.. Hoppas på stallet ganska tidigt iallafall. Så a, ni får ha det så bra så hörs vi imorogn, PUSS!
ÄLLLSSKKKKAAARRR BILLLLDEEENNNN!!! ♥

Tävling på söndag


Tävling på Lucky söndag då.. Ser det mest sm en träning men ja xd Hoppas att det är sista gången jag tävlar sexti och ska försöka tävla sjuttio efter det.. Med lite fart klarar vi det me ;) Har innan varit VÄLDIGT hopprädd men har faktiskt övervunnit den känslan nu, iallafall det mesta ;) Nu är det bara den där goaaa känslan när man ska tävla, pang o iväg! Fullkoncentration på banan & hästen. Allt annat, nepp. Lucky hade tydligen slängt av en kille på ponnycupen då han hade tagit av henne krubbbitarremmen o hon hade blivit liiite pigg xd Vad säger ni, ska jag ha på den ellr ha lite fart? Filmar så ni får se ;) KOMMENTERA NU ALLA!

No computer

Har ingen dator för tillfället så bloggar från min mobil & ipad. Så förlåt om det lixom inte är ngra bra inlägg o bilder osv.. Men jajja,det löser sig det med :) KRAM ! 

Med julia

Hejsan alla! Inge stall för mig today då j ska vara m jullebulle :)  Vi gör inge särskild, kör lite dragon fly, its like a druuug ;) Ringde även en sjukt dryg unge som går runt och snackar skit om mig. Hon har sjunkt sååååhääär mket i mina ögon idag ska ni veta... Jaja, nu ska vi väll chilla vidare, puss! 

Hej!

Hej! Drar mig upp till stallet nu bara för o kolla läget. Men först, ut me hunden & käka. Så puss puss!

Ridlektion på Lillewille

Red Lillwille igår som sagt. Gick inte alls bra. Han kändes ur form & alldeles stel. Det ända Veronica sa var typ innerskänkel & mage, innerskänkel & mage. Lillewille är ju en som bara måste gå efter andra annars tvärstannar han. Hände några gånger i galoppen & i traven men satt iallafall kvar. När vi hade hoppat fram några gånger var han så glad och bockade en långsida. Skrutten <3. Men sen efter några skutt så trasslade han till det & vi gick omkull. Kännde att han bara försvann under mig & gick ner på knä. Han la sig typ ner men kom upp igen. Satt kvar även där. Vi kraschade några hinder men sen hoppade han tre kombinationen samlad o fin! Så ja, han kunne väll vara lite mer sammarbetsvillig men jaja, drt går nog bättre nästa gång :) Julia har fotona så hon ska redigera dom & skicka te mig.. Så d kommer :) PUSS!

tjena!

Sitter i stallet o ska snart rida Lillewille då d nt fanns några andra små... Ska bli väldigt spännande då han är fjantig när det gäller hoppning. Så blogg blire när jag kommer hem, puss!

DRAR T STALLET NU,

Vad ska ni göra idag? :) 

Träningen

Glömde att idag var det ju träning för min del & inte stallet.. Gick la sådär men men ;) Så imorgon ridning två gånger, en i min vanliga & en när jag rider igen.. Så uppdaterar lite mer imorgon, pusspuss!!
Ja, vet inte vad varken jag eller Lilleman håller på me men a, haha!

BILDER FRÅN STALLET del 1

jag & bästavän nathalie gilezan ♥
GALET vad söt du är !
HAHAHAHAHAHAHAHAHHAHA, ma chey ♥
Det var dom på mig & nattis, imorgon kommer på mig & Lilleskrutt, HÅLL UT ! PUSS!

Trött tjej hittar ni HÄR

Sjukt trött, kom precis från stallet.. Men det var underbart, haha! Körde lite ponnyakuten xd Filmer kommer, vi ska göra klart allt på lördag. GALET roligt var det iallafall ;) Men jag, Alica, Elsa, Julia A och Nathalie G körde oc vihöll på och DÖ av skratt!  Nattis fotade mig och Lilleman också, för över dom imorgon to datan.. Så sängen, here i come! Hehe, fett trött ;) Så ingen jäääätteseriöst dag idag menmen, HAHA! Men kul hade vi i allafall xd Godnatt nu alla underbara läsare! 

VI FIXADE DET, IGEN!

Besöksrekord idag IGEN! Haha, kanske ska göra en till video, eller vad säger ni? :p 

Men kom iallafall precis hem från resturangen, kinamat blev det ist. Så helt okey.. Men nu laddar jag för en ny vecka med nya utmaningar. Sa jag min veckoplanering i videon? Om inte så kommer den som alltid här: 

Måndag - Stallet ~ smörja sadel & träns.

Tisdag - Stallet ~ hjälpa stallvärdinnan (mocka, fodra, hö osv) 

Onsdag - Stallet ~ HOPPNING I DEN "NYA" GRUPPEN! även rida igen.

Torsdag - Stallet ~ skrubba lilleskrutts box ♥

Fredag - Stallet ~ tvätta vattenkopp & krubba & skötarmöte.

Lördag - Stallet ~ inget särskilt, bara vara med stallkompisarna & chilla runt sen us årsmöte.

Söndag - Stallet (vad trodde du?:p) ~ tävla lucky 60 cm.

Okej, min vecka, är er vecka lika fullspäckad?

Nu ska jag nana, godnatt!

Tidsinställt men ändå

sorry för ngt himla brus men aja ;)

SE YA LATER !

Nu drar jag till Jensen's, tidsinställda på g!
PUSS!

Miss it

Sitter och kollar igenom gamla bilder från ridlägret i år. Galet vad jag saknar! Asså alla, Siri, Ella, Micha, Ida, Tilde, Bertil, Charlotta, alla. Minnen som när jag & Micha skulle på toa mitt i natten och när vi kom tillbaka till stugan gick Tilde runt i sömnen och grät. Vi kunne inte väcka henne. Ridlärarna kom & ringde ambulans. Shit vilket liv det var! 

När vi lekte tjuv och polis och Garcon som jag hade bockade som en rodeohäst. När det var så varmt att jag fick värmeslag. Eller när jag pratade i sömnen och alla andra var vakna, eller när Ida trillade ur sin säng utan att vakna. 

Sjukt många minnen och jag saknar allt asmket. Men i sommar, då jäklar! Sålänge får ni lite bilder från förra sommaren.
att bli ett me hästen , ♥

lite bilder, vet att dom e asdåliga men det är iallfall på bästa hästen garcon ♥

Plugg today

Nu måste jag plugga. Är expert på att skjuta upp saker som detta. Så nu blir det matte, fysik, engelska, svenska, franska, musik & massa. Så yes, ska sätta mig nere i källaren nu & verkligen få detta gjort nu. Sen har vi nationella prov på det. MAN TAGGAR! Näsh.

Så aja, blir la lite bloggning när jag är klar med detta helvete... Puss puss!

so me! ;)

Awi,

Letade igenom hela min dator & hittade denna gulliga lilla texten lova skrev för asmånga årsen, blir tårögd!

Att du ofta är i stallet
-
Är inte något nytt .

Att du "gör som du vill"
- Det är inte något nytt .

Du är en underbar tjej
-
Men lite lustig humor .

Men det är det inget fel på
-
Jag älskar dej ändå

ma girl! ♥

lova kommer seriöst döda mig :p

Till er

Bara för att vi slog besöksrekordet idag! Så här får ni, and dont forget, love you!

Saker som får mig att må bra

Ebba
kan du lägga ut saker som får dig att må bra???

Sv; okej, här kommer det ! :D
ofc, du är ALLT, utan dig är jag INGENTING.
Elsa min underbara vän, du får mig att må bra till max!
Jönköpings Fältrittklubb, stället jag är på hela tiden förutom när jag är i skolan och sover. Love to that.
Fotografering, här på Lovas katt Alice.
Chilldagar i stallet, när man inte behöver göra någonting, bara kan såsa runt.
Denna låten.
Lova Johansson, en av mina absolut bästa vänner, ställer alltid upp. Me bloggen, kärlek o allt, älskar dig <3
Nathalie Ljungman, bästa vännen förevigt!
Leo & Nattis, best freind yyao! 

Yes, there you go!

Barnridningen

Idag var det då barnridningen. Kom ganska många och vi sålde för drygt 500 :-  Så det var helt okej :) Sen hängde jag lite me Ellen, chill!

Men nu fyller lillasystern år & vi ska fira henne. Så nu blire tårta och glass, YAMMI! 

PUSS!
finaste hästen ♥

Bakar bröd

Står här i köket och försöker blogga samtidigt som jag bakar bröd. Lillasyster fyller ju 10 år idag så ska väcka henne snart.

Min dag kommer spenderas i stallet. Tar inte med mig kameran då jag glömde den hos mami.. Men kanske blir några från mobilen om ni har tur :P

Oj, nu går brandlarmet här, pusspuss!

galet söt heeeest som jag hittade på datorn...

R.I.P <3

Fick just reda på att en av ridskolans fina ponnysar Gemet avlivades just idag, fredag den trettonde. Han har varit sjuk en längre period & idag tog dom bort honom på grund av järnbrist. Det är helt sjukt detta. Jag fick rida honom någon enstaka gång men är egentligen lite för liten då han är var d-ponny. Men alltid så snäll och lugn. Gjorde aldrig någonting. Alltid glad och posetiv. Många tårar på samma gång, alla föll för dig min vän. 

Tänker både på Julia & Gemet. Julia var skötare på Gemet och älskade honom djupt.
Finns inte ord för det, det är helt galet hemskt. Men vart du än är Gemet, så vet jag att du har det bra.
DAILYHORSES.BLOGG.SE

gemet,
alltid älskad, aldrig glömd.

Mitt lille hjärta

nu har jag skött dig i 4 år.
jag har älskat dig från första början.
du har alltid funnits där för mig.
alla gånger jag har stuckit upp till stallet för jag var förbannad på mina föräldrar.
alla gånger jag har suttit i din box.


när jag precis hade börjat på JFK så gick jag förbi din spilta, det var det då.
ditt gulliga lilla huvud vände sig om & jag blev kär.

så ofta jag kan är jag uppe hos dig o borstar på dig så mycket jag kan & hinner.
eftersom inte så många vill rida dig, vilket jag inte kan förstå, lyckas jag ofta byta mig till dig på lektionerna.
o tack för det.


dina små skutt över oxrarna.
dina stopp, din belutsamhet, din envishet.
för har du bestämt dig för något så är det så.
inte så mycket jag kan göra åt det, höhö.

jag minns när jag red barbacka på dig en gång.
din trav var så skumpig att jag började garva & gled av på sidan.
jag minns när du blev rädd för en bil i skogen o slängde av mig i en myrstack.
själv sprang du bara några meter men sen fick du syn på en buske & stannade och började äta.

jag minns när vi skulle göra någon galoppövning i hoppspc.
galopp på en volt m bommar.
du hoppade jättestort över dom, alla varven.

jag minns när du stannade helt i galoppen.

jag har så många underbara minnen med dig, underbara häst.
du är verkligen allt för mig.

du har fått mig o inse att hästar är allt.
för du är allt för mig gubs, <3

lilleman 'hjärta' tindra - förevigt.

Fredag den trettonde

Har fått för mig att på fredag den trettonde så får man en massa otur. Och jo, det kanske stämmer. Har fått en stol i huvudet, trillade i trappan, satte i halsen på lunchen, glömde jackan i omklädningsrummet, missade bussen med MAX tre meter, gick ner till junedalskolan helt i onödan osv. Så ja, jag har haft some otur :P 

Idag & igår var det faktiskt inget stall för min del. Måste verkligen plugga nu, 8 läxor nästa vecka + nationella prov vecka 6. Eftersom jag inte har så bra betyg så vill jag helst höja dom en aning.

Imorgon fyller en av alla systrar 10 år så henne ska vi fira lite på morgonen. Sen stallet vid elva & jag har barnridningen. CHILL! Hoppas på ganska lite folk då jag fullkomligt hatar att stå i ett iskallt ridhus och sälja biljetter.. Men vi brukar få in ganska bra me pengar, jag & Alica fick in typ 600 :- en gång. Då kostar en biljett 20 :- 

Inte för detta hör till en hästblogg men måste bara berätta. På fredagar har vi hemkunskap nere på en skola som heter Junedal. Den ligger nere i stan & tar ungefär en halvtimme att gå till. Men när vi väl hade gått ner dit kommer vår hemkunskapslärare Ingbritt & berättar att det inte är någon hk idag. Nähä? Så vi fick sluta vid ett istället för halvtre. Sjukt gott, jag som hade haft så mycket otur. Men jag och Nattis drog ut lite på stan. Efter ett tag träffade vi Hannah, Linn & Elida. SJUUUUKT GOA BRUDAR! Vi gick och fikade & snackade om allt möjligt. Sen buss hem och gå i ngt fkng hagelregn. 

Aja, nu taggar vi stallet till helgen iallafall så ska jag lägga mig och fixa en ny header, PUSS!
får bli gammal bild på lykke & tummen då jag inte har ngn annan ...

Hästar i mitt liv

hästen som fick mig att vilja börja tävla igen, garcon.
hästen som fick mig att överhuvudtaget fortsätta rida, pepsi.
hästen fick och får mig att må bra, lilleman.
hästen som jag lärde mig massor på & som det är ett tomt jävla hål efter, nut sweaty.
hästen som har fått mig att våga mer, lucky.

alla har & betyder jättemycket för mig, tack för att ni finns.

Filur

Igår fick jag en ponny som heter Filur. Han är en mycket trevlig ponny och väldigt snäll att ha och göra med. 

Vi började såklart med att skritta fram på långa tyglar. Boyke (stallets ponny som är rädd för nästan allt) hörde i syne och brallade iväg några varv. Filur brydde sig inte utan lunkade fortsättande på. Tycker det är så skönt med sånna ponnysar där man vet att nu kommer hästen inte att sticka bara för att en annan gör det. Visst, dom är flockdjur och kan få för sig olika saker men när man sitter på en närmare 25 årig ridskoleponny känner man sig ganska trygg ;) 

Vi övade rätt mycket på skänkelvikning, ställning & böjning. Sen så övade vi på att hästarna skulle lyssna & vara uppmärksamma på våra signaler & inte smita undan. 

Första skänkelvikningen gick inte alls bra. Han sköt ut vänster bog & gick inte alls bra. Men i sista så flyttade han helt rätt & gick jättefint. Även fast han smet undan på slutet så¨är jag nöjd.

Efter det var det en galoppövning. En tiometersvolt vid A & C, galopp på långsidan och om igen. Filuren försökte sakta av några gånger men fattade snart att galloppen var inblandad. 
Filur har väldigt ojämn gallopp & man flyger nästan ur sadeln. Min mage fick sig en liten utmaning iallafall, haha!

Jag är själv nöjd över ridpasset, han kunne ha varit lite mer allert men men.. Får bli en bild från ridskolans hemsida då jag inte har någon annan på "Fille" ;)
/ tindra.

Ridoutfit

1. Vanlig svart tjocktröja (under det några lager linnen ;))
2. Ridhjälm Coolmax CRW
3. Ridstövlar Horsehead Junior
4. Svarta ridbyxor (vet inte vad dom kommer ifrån)

Yes, min ridoutfit, vad tycker ni?

Bilder från stallet

lillen var ju inte på bästa humöret så respektera om han ser lite sur ut :p
och nu kommer bilderna på elsa & lolli!
orkade inte lägga upp mer nu, kram!

Mörkt vid sex

Nu börjar det ÄNTLIGEN bli ljusare & ljusare ute & blir mörkt vid typ sex, nästan :p
Eller jag vill att det ska bli mörkt då iallafall...

Glömde att lägga ut alla bilder som jag & Elsa tog på Lolli & Lilleman.
Därför har jag gjort ett tidsinställt med alla dom bilderna.

Idag är det ridning i min nya grupp.
Hoppas på en lätt ponny då jag helst INTE vill göra bort mig såhär första dagen.
Sen så ska ni få både min vardagliga stalloutfi & tävlingsoutfit.

Så nu så blir det att hoppa i ridbyxorna & in i bilen, för nu ska jag till stallet :)
Puss!

Svar på kommentar!

Tilde om Godmorgon!:
Hej sötaste :D Hur länkar du sådär? så att de lxm nt står www.blabla.se lxm? skulle uppskatta svar ;) <333
IP: 79.102.63.24
09 Januari, 21:49
Svar: Tjena! Jo, egentligen är det inte så knepigt. Du börjar med ta upp ett nytt inlägg såklart. Sen så skriver du vad du vill att länken ska heta, tillexempel "tindra smeid" i själva inlägget där manskriver sin text. Sedan markerar du texten (så att det blir blått) och då aktiveras en ikon där uppe där man kan välja bild, text, typsnitt osv. Denna ikonen sitter brevid HTML ikonen. Den trycker du på och då kommer det upp vad bloggen du ska länka heter & om du vill att folk ska öppna en i en ny flik eller stanna kvar på samma flik. Den sista behöver man inte skriva i, det kommer automatiskt. Jag hoppas du fattade ochdu får höra av dig om det blir problem... Kram!

Glömsk jag är!

Hej! Jag hade visst tagit fel på dagarna och trott att miniusmötet var igår, men det var tydligen idag. Jaja, det är bara att knalla iväg till stallet, även om det tar imot lite då det är typ 80 centimeter snö & piskande vind.
Idag började ju även skolan och jag ser INTE direkt fram imot en ny vårtermin. Läxor och massa plugg,  suuuck. Men, bara en termin kvar nu på dödens skola, iallafall något posetivt.
Men nu ska jag fixa lite tidsinställda så får ni ha det så bra, kram!
Ingen direkt hästig bild på mig men har verkligen ingen annan då jag bloggar från min Ipad..
Kramz, <3

Nästa...

... STALLET!

Ska snart till stallet & miniusmöte..
Mamma hade tydligen fixat fika så då slipper jag det.

Men designen är ändrad lite här nu, vad tycker ni?
Jag är själv ganska nöjd, blev faktiskt ganska bra.

Nu drar jag till stallet, TJAO!

lovas dator ;)

Godmorgon!

Vaknade precis av fågelkvitter, solen lyste in i mitt rum & hela området var snöigt!
Kom ju hem från Stockholm igår, så sov ganska länge...


Eftersom det var så fint väder så drog jag ut på en liten joggingrunda, som har blivit en vana för mig.
Men det var skönt iallafall.
Tränar ni något utöver ridningen?

Idag så är det Mini-Us möte, och för er som inte vet vad det är så är det Mini-Ungdomsektionen.
Vi hjälper stora Us, vi har aktiviter & lite sådant.
I Mini-Us sitter: Elsa, Anna, Ebba, Ellen, Alica & jag då.
Men vi behöver en till, så hör av dig till någon i stora Us om du är intresserad!! 

Måste även baka något, då det är jag som har fikat...
Eller så får jag väll köpa något påväg till stallet, hehe.

Ni får en liten uppdatering när jag kommer hem!
Inga bilder men ska ta me kameran till stallet idag! :)
Får bli en gammal på mig & lilleman sålänge.

hejhej!

Framme i Stockholm nu där jag är med min kompis Tilde. Vi myser, tittar på film och ska snart äta... Så inge stall för migi helgen :( Tänkte dock dra min veckoplanering!

Måndag - Musmöte (JAG HAR FIKAT O VET INTE VAD JAG SKA BJUDA PÅ!!!!!!!!!!!)

Tisdag - Upp till stallet & Lilleman, alla skötarsysslor SKA utföras.
Måste även ta reda på när skötarmötet är.

Onsdag - Rida i min nya grupp, nervöööööös.

Torsdag - Upp till stallet och göra klart allt som inte blev klart på tisdagen.

Fredag - Stallet & hjälpa stallvärdinnan.

Lördag - Då har jag barnridningen (vilket innebär att jag ska sälja biljetter till barn som vill rida några varv på våra snälla ponnysar).

Söndag - CHILLDAG AT HOME! 

                                                                                                        

presentation...

Hej! 

Jag heter då Tindra och är 12 år. All min fritid ägnar jag åt stallet och min underbara sköthäst Lilleman. Lilleman är en korsning av lite allt möjligt men mest fjording. Fotograferingen är också ett stort intresse och den får ofta hänga med till stallet.

Här på denna bloggen så kommer det vara mest hästar dvs, ridpass, bilder, tävlingar, outfits, mina tankar osv.
Jag hoppas ni gillar den och fortsätter följa den! :) 

Massor av kramar, Tindra!
var sjuk den dagen så ni ser ju ;)
men jag & skrutten iallafall! ♥
RSS 2.0