Jag i stallet

I stallet är jag en helt annan person än vad jag är typ hemma & i skolan. I egentligen är jag ganska blyg men vill ändå så himla mycket. I stallet är jag aldrig rädd för att säga vad jag tycker utan att någon ska komma med elaka kommentarer osv. 

Alla (nästan) mina vänner har jag i stallet. Det är där jag har "växt upp" och det är där jag har fått lära mig massor som jag har nytta av senare i livet. Man tittar på andra och tar efter. Och nu när man är lite äldre så är det yngre barn som idag ser upp till just mig. Okej, det där lät egoistiskt. Men det är verkligen så. Men jag säger inte att jag inte gör och tar efter folk som är äldre än mig, för det gör jag.

I stallet är jag aldrig rädd. Jag skulle aldrig kunna låta bli att mocka hos en sur häst bara för att den är sur. Jag skulle aldrig låta bli att rida bara för att hästen är pigg och bockar. Innan var jag sån, jätterädd för fart och fläkt och ville aldrig ha långa tyglar för att riskera att tappa kontrollen på hästen. Det var innnan. Idag rider jag hej vilt oavsett häst. Totalt orädd alltså. 

I vissa stall är det ju mycket med märken osv. K bry typ. Det där lät drygt. Men sanningen är den att jag (nästan) aldrig köper märkeskläder. Tycker det är jättekonstigt att man köper en tröja bara för att det står t.ex KINGSLAND över hela alltet, även fast den är superful så köper man den. Men visst, det kan vara kul att skämma bort sig i bland, men inte överdrivet. 

Vissa personer i olika stall är att dem klarar allt själva och behöver ingen hjälp alls. Eller de säger de bara för att verka coola och passa in. Skulle jag aldrig klara av. Ber om hjälp hela tiden om allt möjligt i stallet. Ifrågasätter och undrar. Det är så jag lär mig saker och ting. Utan att vara snobbig & dryg. 

Och det här med att hjälpa andra. När det kommer en liten nybörjare, hjälp dem då istället för att vända ryggen till och skratta. Sitt inte på läktaren och kommentera deras sitsar, säg istället till dem efteråt vad de behöver tänka på så lovar jag att de kommer bli jätteglada. Jag vet hur det känns. Var själv en eländig nybörjare i mina första år som helst inte ens ville trava. Och när en äldre tjej i stallet sa åt mig vad jag behövde tänka på blev jag mycket modigare, kännde mig stoltare & äldre på något sätt.
Visst, jag är vild och galen, men jag här jäkligt kul!

Waaaah

Börjar redan få kommentarer om utmaningar, haha! Den första jag har fått är av Michelle, som vill att jag ska hoppa barbacka på Lillewille. Den utmaningen utförs på onsdag i hoppspecialen. Ska be Ellen att filma så det kommer upp på kvällen alternativt på torsdag. Håll i er!
image description

Utmaningen

Tänkte göra en liten ny grej här, UTMANINGAR! Det går till så att ni skriver en kommentar om vad ni vill att jag ska göra (kanske t.ex rida barbacka bakofram) och sedan utför jag utmaningen, filmar och lägger upp här! Utmaningen ska ha med hästar, stallet eller ridning att göra. 

Så kommentera nu allt ni har så ska jag upp till stallet och utföra allt.


Dålig motiviation

Har verkligen ingen aning om vad jag ska skriva om... Lilleman vet ni ju massor om, stallet likaså. Funderar på att göra något helt unikt, men vet inte riktigt vad... Snälla, kommentera om du har några förslag om vad som skulle vara roligt att läsa om. Kan vara vad som helst (inom rimliga gränser). 
image description
Älskade, älskade, älskade ponny.

Jag

Vissa tycker det är lite förvirrande om vem jag är och vad jag gör. Förstår detta och tänkte göra en lite mer berättande presentation.

Jag heter alltså då Tindra (som de flesta nog vet) och är snart 13 år. Jag har en sköthäst, Lilleman, som jag även tävlar. Varje dag tillbringar jag i stallet med hästar & med mina vänner. Jag brottas också och har ställt upp i både smålands största cupp (där jag kom tvåa) och i DM och många fler.

Jag älskar att blogga och att få skriva om mig och vad gör på dagarna. Detta i både text och bilder. Fotar gör jag med min Canon Eos 450 D. 

Jag har en relativt stor familj med 3 systar, en mamma, en pappa, en låtsaspappa (mina föräldrar är skilda) och en hund & en katt. Vi bor 1 kilometer ifrån stallet så det är väldigt nära. 

Hoppas nu att ni förstår lite mer om mig nu, det är bara att fråga om ni vill veta något mer!

Förebilder

Fick en fråga om vad jag har för förebilder inom ridsporten för ett tag sen. Jättesvårt att svara på då det finns många duktiga ryttare. Framförallt Rolf-Göran Bengtsson såklart. Sen finns det ju vissa vänner som man tar efter i lite småknep & tips. Typ Hanna & Rebecka (dailyhorses.blogg.se) tycker jag är jätteduktiga! Man lär sig alltid något när man umgås med dem ;) 

En stor idol är också Douglas Lindelöw, han tycker jag är sjukt duktig med sina hästar!

Dålig uppdaterning

Har inte hunnit blogga så mycket nu då det har varit massa i skolan, stallet osv. Jobbade ju med Julia i fredags och allt flöt på i vanlig ordning. Hö, mocka, longera Lucky, ta in hästar och äta. Sen blev det en lååång sovmorgon på lördag. 

Och idag har jag varit hos en kompis och varit på en lååång skogspromenad med hennes fyra hundar. Riktigt mysigt! Skönt att komma ut lite.

Imorgon har vi idrottsdag hela dagen och efter det blir det stallet. Slutar tidigt och ska upp direkt och fixa Lillemans svans. Den ser hemsk ut. Så det ska fixas. Ska se om Elsa behöver lite hjälp med Pondus också! Brukar vara ganska uppskattat ;)
Ja... Nattis, Elsa och Pondus, mina vänner :p 

Fredagmys i stallet

Idag så är det bara jag & julia i stallet (eftersom vi jobbar) och hästarna såklart. Så därför så har vi fixat chips & cola som vi ska sitta & mysa med! Jättemysigt! Annars så är det ju bara att göra hö & mocka, inte så roligt :p 

Men men, annars lugn dag i skolan. Så det är skönt. Vi ses sen!

Skolgårdfest

Idag så är det skolgårdfest och vår klass har huvudansvaret. Det betyder iallfall att vi ska gå modevisning och jag ska gå med min yngsta lillasyster som är ett år. Egentligen hade jag behövt att tvätta Lillemans svans men det får vi ta på fredag.. Men då jobbar jag... Vet inte riktigt hur jag ska få ihop allt. Men det löser sig!
Visst är hon söt, lilla Minoo som ska gå modevisning? Haha!

Bus med Alica

Direkt när jag kom til stallet igår så red Alica sin medryttarhäst och undrade om jag ville rida lite. Såklart jag ville! Så vi satt där båda två barbacka och höll på att dö av skratt, så himla roligt var det! Sen så hoppade jag lite småskutt inne i ridhuset, mys! Hon har lite svårt i vänster att fatta vänster galopp dock men men.. 

Sen så försökte vi duscha av henne. Då drog hon iväg helt skummig och tvålig i stallgången. Skitstark var hon! Efter det passade jag lilla Nellie, vi övade på att sitta upp. Gick inte jättebra.. Haha! 
Kul med 60 klick idag, det firar vi med en bild! :D

Bus i skogen

Fick Danny idag i hoppsp. och vi red ut och hoppade stockarna. Det var jättefint väder och supervarmt. Hästarna tyckte det var mysigt och vi likaså! Våra små skutt var väll inte supersnygga men men... Han var gla' iallfall! Behövde verkligen detta nu!

Sommar

Hela dagen idag har varit 25 grader varmt, och på min balkong är det 30. Så sjukt härligt! Slippa alla kläder och kyla. Och nu är det ju inte långt kvar till sommarlovet, taggad! 

Blev en kort sväng till stallet idag. Träffade lite vänner osv. Och nu har jag jätteont i huvudet, antagligen pågrund av värmen... Det är ju det negativa med det ;) 

Imorgon slutar jag vid tolv och ska upp till stallet direkt efter det. Uppdaterar därifrån!
Charmigt...♥

Segling

Hade väldigt roligt igår på boda borg med massa kompisar, massa skratt och massa blåmärken. Tack alla ni som gjorde den dagen underbar!

Idag så hamnade jag på en segelbåt med mamma & hennes kompis. Det ösregnar och åskar så jag har inte så roligt...

Imorgon blir det stallet. Berättar mer då!

Boda Borg

Idag åker en hel del i stallet till Boda Borg som annordnas av JFKS Us! Ska verkligen bli jätteroligt! Så Nattis, Elsa & jag blir ett lag, heja oss! Stallet var där förra året också, var askul! Särskilt en bana som heter spökvinden, för när vårat lag äntligen hade klarat den så stog Hanna bakom dörren och smet in och tog stämpeln när vi öppnade dörren. Men är iallfall inte hema förens ikväll så vi hörs då!
Älskar bilden ♥

Somnar

Voltige träningen gick sådär, Mutje var iallafall snäll och gjorde vad hon skulle. Så det var ju bra. Sen så skrittade jag runt lite på henne med gummiband som tyglar, lyckat ;) Efter det så passade jag lilla Nellie, 3 månader. Ofattbart söt! 

Imorgon är det ju Boda Borg med stallet. TAGGAD TILL MAX! Så cyklar upp tidigt för att åka med bussen och vara där hela dagen. Lite tidsinställda kommer ;) Nu är jag iallfall supertrött och ska gå och lägga mig, hejdå!
Detta lilla charmtrollet ska också med :p 

Nya klasser

Nu har vi äntligen fått de nya klasserna för 7:an. Kom i 7f med helt okej personer. Så hoppas det blir bra. Ny skola, helt ny klass så det är ju lite pirrigt. Hoppas iallafall det löser sig!
Min lilla häst kommer jag iallfall vara hos varje dag, även fast det är mycket i skolan!

Just nu

Sitter och diskuterar späckhuggare med Hanna, Rebecka, Frida och Linda. Normalt.. Men ska ta o träna voltige med dem snart... Så ha det bra! :)

Voltige

Jag, Hanna, Rebecka & Frida körde lite voltige igår. Gick väll inte sådär jättebra men men. Så idag blir det första träningen för mig på riktig häst. Mutje tror jag det skulle vara. Och egentligen skulle jag hängt med Hanna & Rebecka till Svarttorp idag på lokal som hästskötare men Hanna tyckte jag var för sjuk. Det kanske hon har en poäng i, har faktiskt feber, hosta & ont i halsen. Så nu ligger jag hemma och äter alvedon & dricker tee, för jag tänker vara frisk tills i eftermiddag då voltigen är. Ska be Becka fota när jag gör handstående på Hanna. Så förhoppningsvis får ni lite bilder sen! :)
Lånar bild från Hanna & Beckz på våran fina Börje! :D
Linda, Frida & Linn iaf!

Ridlektion på Quilpine

Fick igår Quilpine på hoppspecialen & vi hade markarbete. Hon var sjukt pigg och sprang mest. Dock efter ett tag började hon lyssna på mina förhållningar & halvhalter.
När vi jobbade med lite lösgörande arbete släppte hon verkligen i vänster men var fortfarande ganska stel i höger. Sen gjorde vi en galoppövning som gick ut på snabba övergångar från trav till galopp. Gick sådär, hon galopperade mest hela tiden och jag hade inte mycket att sitta imot med.
I andra varvet (höger) så började hon lyssna bättre och gjorde vi fick till några riktigt fina övergångar. Fina hästen! Nöjd över Quilpine, hon kunne ha lyssnat lite bättre i början men men.
Har ingen annan bild på henne, så får bli en från hemsidan!

GLAD!

Nu är det Allt klart med att jag ska vara med Rebecka, Hanna och Frida på deras voltige. Vi ska sen vara med på en mässa på JFK däe vi skq visa upp! Asså så sjuukt taggad för det här nu! Frida, Hanna och jag tränade igår på "börje" (våran träningsplint) och det gick faktiskt sjukt bra! Ska dock göra lite läskiga saker men det löser sig, hehe! Så nu återstår träningar varje dag på våran vackra börje & på mutje, som ska agera voltigehäst. Taggad chey yesbox! Så nu drar jag dit upp och förhoppningsvis så överlever jag! :D

Älskar min ponny

Med dig är jag lyckligare än som borde vara tillåtet! Kul bara att jag ser ut som ett...

Stallet

Om en liten stund sticker jag upp till stallet för att ta hand om lillskrutten. Ska kolla när lite kompisar rider också. Så väldigt lugn dag! Dock känns det som jag håller på att bli sjuk. Har ont i huvudet och så.. :/ Får klä på mig ;) Här blåser det som sjutton och är inte så sugen på att få ett träd i huvudet. Men jaja. Får se hur det går.
Ni får gläjdjas över att snart kommer det upp en splitterny design här, förmodligen den snyggaste jag har haft, mehehe :)

Min ponny är bäst på denna jord

'
För mig är du magi. För mig är du obeskrivlig & oförklarig. När jag är med dig är jag i himlen. Du och jag tills döden skiljer oss åt, nej inte ens då. Du finns alltid med mig, älskade Lilleman ♥

Blåbärshoppning

Idag har US annordnat årets första blåbärshoppning. Det innebär att lite yngre ryttare får testa på hur det är att tävla. Höjderna är bom, 20 & 40 cm. Så sött när barnen tror att de har vunnit typ SM när de får en rosett, haha!

Har en kompis som heter Fanny som red sin egen ponny MorningLight idag. Gick bra, har lite bilder som jag ska överföra. Hennes mamma Sandra var jättenervös men hittade denna videon, och den slår nog allt! Haha!

Rolig dag

Har varit i stallet hela dagen, fotat, tagit in hästar, varit med kompisar osv. Massa fina bilder är tagna & här får ni en av dem! :)
Älskade häst, du betyder så oerhört mycket!

Nyvaken

Nu så har jag med viss möda & träningsvärk tagit mig upp ur sängen. Blev en lång dag i stallet igår och jag är ganska slut. Men det var oerhört roligt med Sara & Moa måste jag säga! Så nu så är det bara att dra på sig ridkläderna och cykla mot stallet igen.
Gammal bild men vi bjuder! ;)

Trötter

Har just jobbat hård sedan klockan två i eftermiddags. Så nu är jag jättetrött och vill bara sova. Men måste bara säga en sak, Hanna, Frida & Rebecka kanske ville ha med på mig på deras voltige! :D Eftersom jag inte väger så mycket så var jag bra till en grej. Men kanske, så ska snacka mer med dem imorgon! :D 

Jobb

Nu så åker jag till stallet och jobbar. Jobbar ju med Julia men av lite olika andledningar kommer hon inte kunna arvbeta så mket, så får antagligen ta det mesta själv. Men det är ju chill, blir ju stark, hehe ;)

Så vi ses ju ikväll, krams!
Liten tjej? :P

Ridlektion på Lillewille

Efter Lilleman så red jag Lillewille. Är ganska svårt att rida två så himla olika hästar hela tiden. Men det gick iallfall bra! 

Mitt lilla russ var pigg som vet inte vad och ville bara springa iväg. Försökte hålla in honom men då började han bråka så lät honom gå. Vi gjorde lite lösgörande övningar så som skänkelvikning på volt. I vänster sköt han ut innerbogen och lyssnade inte särskilt mket. 

I vänster varv så gick han riktigt fint när jag ansträngde mig. Han ville mest springa. Ta, lätta, ta, lätta, ta, lätta. Hela tiden. Han böjde riktigt fint & arbetade riktigt fint med bakbenen. I första galoppen så var det ganska hackigt. Men i nästa varv så tog jag i lite mer med innerskänkeln och då blev den mycket rundare & finare.

Min älskade fina ponnyskrutt!
Har ingen bild på Lillewille så tar en från mina första ridläger för 4-5 år sen. Tycker själv jag har utvecklats som ryttare, vad tycker ni? Haha ;)

Ridlektion på Lilleman

Red Lilleman i hoppspecialen och han skötte sig så galet bra! Han var pigg och gjorde sina tigerhopp. Ställde sig bra och gjorde helt rätt hela tiden. Kan säga att vi är SJUKT taggad på en ny tävlingssässong nu i vår/sommar. Min älskade fina underbara ponny, du är guld värd älskling!!!
image description

Trött

Idag har varit en händelserik dag med bl.a barnpassning, bråkig 3:årig häst, extremt roligt folk osv. Men vi tar det från början! 

När jag kom upp till stallet så tittade jag när min kompis Fannys lillasyster Angelina red. De har en treårig söt liten ponny. Fannys mamma skulle gå ner och hjälpa Angelina så då fick jag i order att passa lilla Nellie. Hon är tre månader och fruktansvärt söt! Vi gick och kollade på bomstöd och lite andra intressanta saker tills hon somnade. Åh, blev typ kär! Hon bara låg där på min axel och sög på min miiiinitumme. Nawi! 

Efter ett tag gick jag till stallvärdinnorna. HAHAHA, vi hade jätteroligt! Titta bara på den här bilden:
image description

Sandra (Fannys mamma) ville att jag skulle ta ut deras treåring lite senare på kvällen. Hon var lite stimmig & stirrig. Hoppade till för minsta lilla. 

Efter det blev det lite chill med vännerna! När jag kom hem tog jag en lång joggingrunda och efter det en lång dusch. Härligt! Så nu är jag riktigt trött, klockan står på 06:15 tills imorgon så det är bara att slänga sig i sängen. Vi ska ju ut och hoppa stockarna med hoppspecialen imorgon och regn står på prognosen. Inte jätteroligt. Men som vår ridlärare brukar säga, det finns inga dåliga väder bara dåliga kläder. Så det är väl bara att gilla läget, haha!

Älskar dig mer än allt annat

Från idag

Ibland måste man få vara lite galen! ;)

Lilleman is in love

Till stallet

Nu så åker jag till stallet med Stephanie. Vet inte riktigt vad vi ska göra men det blir säkert bra! Kanske så tar jag tag i boykes man lite, den ser hemsk ut!

Så ha det bra, uppdaterar i stallet sen! Tills dess bjuder jag på en söt bild från igår på Lilleman, när han upptäckte att jag inte hade mer godis, haha!

Steeephanie

Stephanie: Asså kommer inte våga hoppa blåbärshoppning :(

Jag: Jo.

Stephanie: Asså känns det som att flyga?

Jag: Steffi, du ska hoppa 20 cm?

Stephanie: Asså guuud kommer inte våga?!?????

Du är rolig du Stephanie ! ;)

Krasslig

Har ont i magen & huvudet och mår inte alls bra. Dessutom har jag säkert feber också, fryser konstant. Får se om det blir skolan imorgon, men ska iallfall till stallet en sväng. Det ska jag, oavsett om jag är sjuk eller inte.

Annars inget speciellt, händer inte så mycket nu. Hittade en sjukt fin video på youtube på en kille & en fjording, kolla!

Lugn dag

Har varit en väldigt chill dag idag. Skulle upp till stallet egentligen men stannade hemma och pluggade istället. Har ett skolprojekt som ska vara klart till på torsdag. Så nu är det fixat! Imorgon vet jag inte riktigt vad jag hittar på, stallet är ju stängt så.. :/ 

Till råga på allt har jag en vrickad tå som absolut inte vill läka, och jag svär, det gör superont. Jaja. Nu tänkte jag gå till en kompis, så ha det bra!
Skruttisssponny! Saknar dig vännen :( ♥

Sängen nästa

Har varit igång hela dagen i skolan, hemma, tränat osv. Så nu har jag tagit mig en ducsh och tänkte göra ett litet inlägg här. 

Imorgon fredag är det stallet som gäller. Tänker inte göra något särskilt, bara umgås med hästar & vänner. Kanske hänger kameran med en sväng, får se lite. Förövrigt fick jag ett blodtrycksfall idag (benen viker sig och man ramlar & blir snurrig). Vet inte riktigt vad det berodde på. Men hade inte ätit något så det kan ha varit det... Ska iallfall ta det lungt. 

Gammal bild, haha ♥

Träning

Nu så åker jag och tränar en stund nere i stan. Har redan varit på en joggingtur med mamma upp till stallet så det blir dubbelt. Så himla skönt väder också, passar verkligen på nu!!
Förra sommaren, jag & Garcon.

Ny design

Nu är den nya designen klar, bara lite småsaker att fixa :) 

Förövrigt var jag på Hööks idag med Stephanie. Ville bara köpa något litet då jag inte hade så mycket pengar med mig men det blev ett par nya sporremmar i läder & en stjärna på.

Bara för det syns i stjärnan. Men jag tyckte dem var så gulliga, haha ;)

Ridlektion på Lillewille

Red idag Lillewille. Egentligen skulle vi ridit ute men det var träning är så vi fick rida inne istället.
Det gick inte alls bra. Han bara stretade imot och jag satt & red som en kratta. I galoppen slängtravade han det mesta tog genvägar. Han stannade när vi red serpentiner och sköt ut ytterbogen.

Jag behöver uppiggning känner jag.
Vill va liten igen.

Vackert väder

Hemma hos mig så lyser solen & det är 29 grader! Kan det bli bättre?! 

Jobbade ju som sagt igår så hann aldrig blogga sen på kvällen... Och nu är det jättefint väder så ska ta och gå ut & åka lite fyrhjuling. För en gångs skull är jag inte i stallet, det är stängt idag och jag är hemma och vilar upp mig ist :p

Men ha det bra så hörs vi!
Saknar min skruttponny ♥
RSS 2.0